Skulptura – izbor iz zbirke kiparstva Muzeja moderne i suvremene umjetnosti

11.2.–10.4.2016., Muzej moderne i suvremene umjetnosti

U namjeri da se umjetnička djela iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti učine vidljivima i dostupnima te omogući školskoj populaciji izravno promatranje, doživljaj, nova znanja i iskustvo umjetnosti, postavljena je treća didaktička izložba koncipirana u korelaciji s programom likovne umjetnosti za prvi razred gimnazije.

I dok su prve dvije izložbe održane u listopadu 2015. prezentirale slikarske, grafičke i crtačke tehnike učenicima prvih razreda Prve riječke hrvatske gimnazije, treća izložba koja tematizira oblikovanje volumena u prostoru – skulpturu, otvorena je široj publici.

Odabir petnaest radova iz Zbirke kiparstva pokazuje raznovrsnost materijala i tehnika, bogatstvo i različitosti likovnog govora te tematsku raznolikost skulpture druge polovice 20. stoljeća. Izložena su djela Vojina Bakića, Josipa Diminića, Ljube de Karine, Ivana Kožarića, Milene Lah, Siniše Majkusa, Vanje Radauša, Franca Rotara, Branka Ružića, Petra Smajića i Aleksandra Srneca.

Sadržaje izložbe moguće je prilagoditi i učenicima viših i nižih razreda osnovne škole te djeci predškolske dobi za koje je osmišljena i radionica – igraonica Od plohe do prostora – labirint.

Izložbe i popratni edukativni program koncipirala je Milica Đilas, viša muzejska pedagoginja.

Radno vrijeme: od utorka do petka, od 11 do 15 sati, ili po dogovoru.
Grupni posjeti uz najavu. Ulaz je besplatan. Otvoreno do 31. ožujka 2016.
Najave posjeta na telefon: 051 49 26 15

Foto: Aleksandar Srnec, Objekt, 1968.