I šepuri se pijetao pred kokošima

U drugoj pričici iz serije Kako životinje zbore? iznova spajamo radove iz mmsu zbirki koji se naslanjaju na životinjske metafore. Promatramo četiri rada s motivom pijetla, razmišljajući što nam životinjske metafore govore o nama, ljudima.
08. 07. 2020

Tko je dozvao tišinu, izložba iz zbirke MMSU

Na izložbi prevladavaju suvremeni radovi koji se baziraju na konceptu kao glavnom vizualnom sadržaju, a među njih su inkorporirani i radovi starijeg datuma čija je osnovna ideja rješavanje određenog formalnog zadatka ili prenošenje neke likovne poruke.

30. 06. 2020

Igrati se mačke i miša

Kako životinje zbore? U nizu pričica o umjetničkim radovima sa zoomorfnim karakteristikama, spajamo jedan stariji i jedan suvremeni rad iz naših zbirki, razmišljajući što nam životinjske metafore govore o nama, ljudima. U prvoj priči predstavljamo radove Krste Hegedušića i Siniše Labrovića. Naslanjamo se na frazem o igri mačke i miša koji tematizira borbu za preživljavanje. Protagonisti su i čovjek i životinja koji se, ovisno o okolnostima, lako pretvaraju u statista, lovinu ili sirovinu. Zalogaj za sutra.
04. 06. 2020

Mali pojmovnik kućne upotrebe: Izbor iz zbirki MMSU

U izvanrednoj situaciji u kojoj smo primorani na tzv. socijalno distanciranje i rad od kuće želja nam je na alternativne načine učiniti dostupnim umjetničke sadržaje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Kroz tekst kustosice Ksenije Orelj nudimo vam pogled u radove iz zbirki MMSU-a, na temu kućnih ambijenata.

Zavirite s nama u prikaze interijera kako su ga sagledavali moderni i suvremeni umjetnici.

30. 04. 2020

David Maljković: S kolekcijom, kustoski tekst

Izložba kao instalacija, estetski medij i kulturološka praksa, jedno je od primarnih područja suvremenih estetskih praksi.

30. 01. 2020

Mi nismo kao oni

Nakon teme prinudnih migracija i teme bijega, u posljednjoj izložbi projekta RISKIRAJ PROMJENU, naslovljenoj "Mi nismo kao oni", zaokupljamo se imaginacijom stranca i stranih prostora.
27. 09. 2019