Saznajte što je MMSU pripremio za 17. Noć muzeja

28.1.–28.1.2022., MMSU, Dječja kuća

U petak 28. siječnja održava se sedamnaesta po redu Noć muzeja. Manifestacija koja je započela 2005. godine u svega nekoliko muzeja, a tijekom proteklih godina prerasla u najznačajnije skupno muzejsko događanje, ove godine poziva posjetitelje na sudjelovanje uz temu ‘Muzeji između stvarnog i digitalnog’.

Radno vrijeme Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Noći muzeja bit će od 16 do 22 sata, a posjetitelji će besplatno moći razgledati trenutnu izložbu ‘MAKE UP – MAKE DOWN’ umjetnice Sanje Iveković. Pritom će na raspolaganju imati besplatno audio vodstvo u trajanju od 20 minuta, koje donosi pozadinu predstavljenih radova i izložbenih cjelina. Audio vodstvu moguće je pristupiti putem QR koda ili ga poslušati pomoću mp3 uređaja dostupnih na info pultu muzeja.

U prizemlju Muzeja prodavat će se muzejske publikacije po promotivnim cijenama, a pop-up store OAZA, donosi izdanja istoimenog dizajnerskog kolektiva koji potpisuje vizualni identitet i dizajn postava izložbe Sanje Iveković. Prilika je to i za dobivanje besplatnog primjerka novog broja muzejskog fanzina ‘Beni’ u kojem su objavljeni rezultati muzejskih edukativnih aktivnosti, a realiziran je u suradnji s umjetnicom Tanjom Blašković i studijem ‘Riso i prijatelji’.

Online program MMSU-a osim audio vodstva publici nudi istraživanje online muzejske zbirke, gledanje intervjua s umjetnicima ili čitanje muzejskih publikacija.

Posjetitelji se mogu uključiti u dva edukativna programa, ‘Restauratorska klinika’ i ‘Veseli pokretni objekti’, a detaljne informacije donosimo u nastavku:

 

‘Restauratorska klinika’

Vrijeme održavanja: 18 – 19 sati

Mjesto održavanja: prizemlje MMSU

U ‘Restauratorskoj klinici’ MMSU nudi sudjelovanje publike u aktivnostima muzejskog Odjela za zaštitu umjetnina. Pod vodstvom muzejskog konzervatora-restauratora posjetitelji će moći prisustvovati pregledu muzejskih umjetnina što uključuje razgovor o dijagnostici, postupcima nad umjetninama te aspektima čuvanja.

Prijave za sudjelovanje se primaju putem mail na: duska.sekulic-cikovic@mmsu.hr

 

 

Radionica ‘Veseli pokretni objekti’ u Dječjoj kući

Vrijeme održavanja: 17:30 do 19 sati

Mjesto održavanja: Dječja kuća

U Noći muzeja otkrivamo kako šareni papiri i kolaži mogu postati pokretni objekti. Na radionici ćemo se upoznati s radovima umjetnika Miroslava Šuteja koji su skriveni u čuvaonicama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Zatim ćemo se koristiti istim tehnikama, bojama i materijalima te s raznolikim geometrijskim oblicima stvoriti razigrane i pokretne papirnate objekte.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: https://bit.ly/pokretni_objekti

U Noći muzeja MMSU je otvoren od 16 do 22 h.

Ulaz je besplatan uz predočenje EU digitalne Covid potvrde ili odgovarajućeg dokaza o preboljenju ili testiranju.