Ana Sladetić, Opažanja na marginama vidljivosti

20.12.2018.–13.1.2019., MMSU

Izložbom Opažanja na marginama vidljivosti, Ana Sladetić prvi se puta samostalno predstavlja riječkoj publici s radovima nastalima u vremenskom periodu od 2012. do 2018. godine, a neki od njih producirani su za ovu izložbu te se premijerno prikazuju u Rijeci.

Usredotočenost na predočavanje aktualnih društvenih tema, uzročno-posljedične veze i položaj pojedinaca u odnosu na okolinu te njihova vizualizacija iz osobne, uvijek vrlo intimne perspektive, objedinjavajući su elementi radova prikazanih na izložbi Opažanja na marginama vidljivosti. Ana Sladetić bavi se fenomenima suvremenog društva, dotiče se kulturoloških i socioloških pitanja iz vlastita okruženja, osvrće na ispolitiziranu svakodnevicu koja je uzela maha u usmjeravanju života svake jedinke.

Priče iz vlastita života vezane uz dom i obitelj, progovaranje o intimnom prostoru, o važnosti osjećaja pripadnosti i sigurnosti teme su koje imaju značajno mjesto u Aninu radu. Svaki je njezin rad intimna ispovijest, autobiografski zapis o proživljenom iskustvu, zapažanju, razmišljanju o životu, društvu, svakodnevici. Kompleksnu tematiku koju obrađuje prezentira minucioznim i profinjenim likovnim jezikom. Radovi su joj nježni, istančani, ženski.

Zapažanja koja se događaju na marginama vidljivosti, bilo društvenim, geografskim, kulturološkim, vidljivim ili nevidljivim, provlače se kao nit vodilja kroz sve Anine radove odabrane za izlaganje u riječkom MMSU-u.

Otvorenje u četvrtak, 20. 12. 2018. u 19 sati, MMSU