13.04.2021

Obavijest o privremenoj obustavi programa

Muzej moderne i suvremene umjetnosti zbog trenutne epidemiološke situacije i u skladu s mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite privremeno obustavlja programe koji su bili planirani tijekom travnja povodom završnice Europske prijestolnice kulture.

Do 26. travnja odgađaju se svi programi osim Street art šetnje za djecu koja se održava na otvorenom uz dozvoljeni broj polaznika.

Unatoč zatvaranju muzejskih ustanova unutar prostora Dječje kuće u art kvartu Benčić mlađa publika i dalje može posjetiti Stribor – dječji odjel Gradske knjižnice Rijeka prema redovnom radnom vremenu.

Do sljedećeg susreta uživo pozivamo publiku da istraže radove online rezidencije KAMOV na kojoj su u prosincu 2020. te siječnju 2021. sudjelovali umjetnici Ben Cain i Tina Gverović s radom “Cut Out” te Tanja Vrvilo s radom “Kamov ide u kino“.

U nastavku donosimo programe koje publika može očekivati nakon 26. travnja i popuštanja epidemioloških mjera:

 

The Otolith Group: Inner Time Of Television

Riječka epizoda simpozija u okviru Filmskih mutacija – festivala nevidljivog filma donosi simpozijsku izložbu – višekanalnu instalaciju Otolith grupe INNER TIME OF TELEVISION. Unutarnje vrijeme televizije televizijska je instalacija Grupe Otolith realizirana u suradnji s Chris Markerom, kao remedijacija Markerovih televizijskih, simpozijskih eseja Nasljeđe sove, osmišljena za prvo Atensko bijenale  2007. godine.

Kustosice su Branka Benčić, Sabina Salamon i Tanja Vrvilo.

 

Ivan Kožarić: Odletjeti u eter ili ostati na Zemlji

Muzej moderne i suvremene umjetnosti izložbom Odletjeti u eter ili ostati na Zemlji obilježava 100. obljetnicu rođenja istaknutog hrvatskog umjetnika Ivana Kožarića. Izložba se otvara više od godinu dana nakon što je uz riječki Korzo, uoči otvorenja Europske prijestolnice kulture, bila privremeno postavljena Kožarićeva instalacija Stog sijena. Odabranim radovima u ovoj izložbi istražuje se umjetnikovo osjećanje prirode, od djetinje nadahnutog divljenju svijetu oko sebe do radova i procesa u kojima se isprepliću skulptorsko i filozofsko promišljanje prostora.

Kustosica izložbe je Kora Girin, a izložba se ostvaruje u partnerstvu s Muzejom suvremene umjetnosti i obitelji Kožarić.

 

David Maljković: “S kolekcijom”, predstavljanje publikacije

Na tragu zamisli projekta S kolekcijom da zahvati širi horizont riječke kulturne scene, bogato opremljeni katalog čije oblikovanje potpisuje Niko Mihaljević, uz elaboriranu koncepciju umjetnikove intervencije donosi i kratku povijest Muzeja te okuplja sudionike riječke likovne scene iz devedesetih godina, bitnih za njegovo umjetničko odrastanje. Na predstavljanju kataloga govoriti će kustosica i autorica teksta Ivana Meštrov i umjetnik David Maljković, uz prisustvo mnogih sudionika projekta koji je inaugurirao programsku sezonu EPK u 2020. godini.