Video retrospektivom Sanje Iveković ovog četvrtka vodit će Tanja Vrvilo, kustosica filmskog programa

16.12.2021. u 18h

U četvrtak, 16. 12. u 18 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti organizirano je vodstvo video retrospektivom Sanja Iveković: Make Up – Make Down.

Kroz izložbu će voditi Tanja Vrvilo, kustosica filmskog programa videoretrospektive Make Up­-Make Down, koja će o stvaralaštvu Sanje Iveković govoriti iz perspektive kino-oka.

Tanja Vrvilo izvedbena je umjetnica i filmska kustosica čiji rad povezuje radikalne umjetničke prakse s posebnim zanimanjem za politike estetike i nevidljive povijesti filmskih i kazališnih avangardi. Koautorica je i izvođačica u brojnim produkcijama eksperimentalnog kazališta Kuće ekstremnog muzičkog kazališta s neo-avangardnim performerom i vizualnim umjetnikom Damirom Bartolom Indošem, čiji su projekti gostovali na mnogim međunarodnim festivalima. U višemedijskim inscenacijama koriste instrumente bruitizma Šahtofone, kao izvođačke aparate i scenske objekte za sintetičke forme performansa i instalacija, pod izazovom futurističkih Intonarumorija. Autorica je niza eseja i publikacija te predaje u području filma, vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Vodila je dodiplomski studij filma i predavala na film.factoryju, filmskoj akademiji Béle Tarra u Sarajevu. Umjetnička je direktorica međunarodnog festivala o politikama filmskog kustostva Filmske mutacije: festival nevidljivog filma koji je pokrenula 2007. u Zagrebu u suradnji s nizom međunarodnih filmskih kustosa i umjetnika.

Prethodna najava nije potrebna