WorkShope online: Tin Dožić (WHW Akademija)

28.3.–20.4.2020.

Video je nastao prema principu (i kao referenca na) ‘I am sitting in a room’ Alvina Luciera. Repeticija, minimalni pomaci, odraz nekog današnjeg trenutka i trenutne pozicije autora.

Poslušajte umjetnički prijedlog Tina Dožića ‘Sjedim u sobi, vani ptice pjevaju’ za suradnju ‘S kolekcijom’.

S obzirom na to da je nemoguće iznijeti moju prvotnu ideju za ovu radionicu, uzimam tu nemogućnost kao polazište za novu gestu. Video koji slijedi nije rad, već prezentacija u obliku proširenog teksta.

 

 

Tin Dožić

Tin Dožić (Rijeka, 1989.) završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj umjetničkoj praksi, uzima medij zvuka kao polazište, a njegova polja djelovanja uključuju multimediju, terenske zapise, radio, eksperimentalnu glazbu i instalacije. Trenutni predmeti interesa su mu materijalnost, (tamna) ekologija, DIY kultura i medijska arheologija, antropocen i geologija, susret umjetnosti i znanosti, spavanje i snovi. Izlagao je i izvodio svoje radove na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu, kroz samostalne i skupne projekte.