(S)park! – dječji likovni natječaj

12.7.2024. u 23.47h

Pred nama je novi Tobogan, veseli festival Dječje kuće koji nas pod geslom “aktivne ferije za djecu” čeka krajem lipnja i početkom srpnja 2023. Ususret festivalu pripremili smo poziv za izložbu dječjih kretivnih radova.

Ovogodišnje tobogansko druženje radimo s temom kreativnih parkova – zelenih, veselih, dobrih mjesta za igru, piknik, druženje, kreativni rad.

Zato kroz ovu izložbu stvaramo s(park)- uzbudljivi dječji park kreativnosti kroz likovni prikaz maštovitih aktivnosti, igara, situacija, problema, izgleda…

Pitanja koja si možete postaviti u potrazi za inspiracijom su čega želimo više u parkovima, koga želimo sresti, kakav bi trebao biti okoliš, kakvo ponašanje i atmosferu želimo u parkovima koji trebaju biti malo više od dvije ljuljačke i jednog tobogana. (s) koje smo ubacili u park nije slučajno – to je ta iskra ideje, mašte, pokušaja i pogreške koja stvara lijepa mjesta.

Tehnika rada može biti sve što dobro funkcionira na papiru: tempere, vodene bojice, flomasteri, bojice, kemijske, olovke, ugljen, kolaž, šljokice, sprejevi, fotografija u kombinacija s navedenim tehnikama, a dobrodošli su i radovi izrađeni digitalnim alatima koje se pak šalje na adresu info@djecjakuca.hr u jpg.png ili pdf formatu (veličine do 2GB putem platformi za veće datoteke – wetransfer, jumbo mail, dropbox…).

Radove se izrađuje na papirima iz likovne mape, ovisno o tehnici koju koristite.
Sudjelovati mogu djeca od 3 do 14 godina starosti.

Fizički uradak nam možeš poslati poštom na adresu:
Dječja kuća
Viktora Cara Emina 1A
51000 Rijeka
ili osobno predati u Dječjoj kući (programska soba, prizemlje) uz obveznu naznaku imena i prezimena djeteta, dob i kontakt roditelja (e-mail i telefon).

Radovi se primaju do 10. lipnja 2023., a one koji će biti izloženi u galeriji Dječje kuće tijekom festivala Toboga i cijelo ljeto u Dječjoj kući, uz otvorenje 28. lipnja 2023. izabrat će stručna komisija sačinjena od predstavnika Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Gradske knjižnice Rijeka.

Za sva pitanja javite se na info@djecjakuca.hr.