Maja S. Franković – Prostorne grafike i knjige-objekti

20.12.2007.–20.1.2008., Mali salon

Riječka autorica Maja S. Franković prisutna je u Rijeci svojim likovnim stvaralaštvom (keramika, slikarstvo, grafika, skulptura) već punih 35 godina postižući značajne uspjehe na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Ove godine bilježi 25. obljetnicu bavljenja grafikom u smislu umjetničke produkcije ali i edukacije, što će obilježiti samostalnom izložbom u Malom salonu (20.12.-2007. – 20.01.2008) i prezentacijom monografije s tekstovima Mikice Maštrović, Enesa Quiena i Branka Franceschia.
Obzirom na raznovrsnost i maštovitost izrade i pristupa grafičkom djelu, Maja S. Franković će na izložbi predstaviti posebne, prostorne grafike i knjige-objekte nastale od 1995. koje su relativno rijetke u grafičkoj produkciji našeg grada pa i šire hrvatske grafičke scene, a prezentiraju se u trodimenzionalnoj formi, sasvim drugačije od klasičnih grafičkih listova.

Maja S. Franković je  rođena u Rijeci gdje je i diplomirala je grafiku na Pedagoškom fakultetu, na Odsjeku za likovne umjetnosti.  Poslijediplomski magistarski studij grafike završava u klasi prof. Branka Suhog na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke i Zagreba te Udruženja likovnih umjetnika-grafičara Rijeke. Redoviti je profesor grafike, a trenutno obnaša diplomatsku funkciju ministra savjetnika u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri UNESCO-u u
Parizu.

Kustosica: Daina Glavočić


Tagovi