Produljeno trajanje izložbe “Talaya Schmid: Liquid Cuntry”

11.5.–30.7.2023.

Izložba Liquid Cuntry švicarske umjetnice Talaye Schmid bit će otvorena do 30. srpnja 2023.

Instalacija švicarske umjetnice Talaye Schmid k0ja je u MMSU postavljena u sklopu 4. bijenala industrijske umjetnosti (IAB 04) pod nazivom “Krajobrazi želje” moći će se posjetiti do 30. srpnja 2023.

Liquid Cuntry je imerzivni ambijent koji slavi koji slavi fluidnost i promjenu kao kontrapunkt ograničenjima i kategorizaciji. Kretanje prostorom definira šetnica, koja prolazi uz taftane radove poput Infinite Pool of Love and Juices, i vodi prema Šatoru za pričanje priča, ljubljenje i tajne, a prostor dodatno ispunjava dvadesetominutni zvučni rad Body Fluids koji je miks eksplicitnih ljubavnih pjesama, osobnih priča, zvukova vode koja teče, kapa, prska. Zvučna instalacija nastala je u suradnji s glazbenom producenticom i DJ Beliom Winnewisser.

obuhvaća seksualnost i anatomiju, vanjsku i unutarnju, uključujući usne, vulvu, stidnicu, vaginu i klitoris, instalacija Talaye Schmid pažnju usmjerava na ženski seksualni užitak. Osim toga, etimološki je riječ Cunt vezana uz primjerice kin (srodstvo), cunning (lukavost), cognate (rodbinski), cognitive (spoznajni), knowledge (znanje), queen (kraljica), country (država).  U tom smislu traženje senzualnog, seksualnog i društvenog iscjeljivanja postaje osnažujući i politički čin u istraživanju uloge intimnosti, osobne slobode i umjetničke prakse.