PRODULJENO TRAJANJE IZLOŽBE „51000 BALTHAZARGRAD“

24.10.2020.–28.2.2021.

Izložbu „51000 Balthazargrad“ koja je od 24. listopada prošle godine u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti dosad je vidjelo više od osam tisuća ljudi!
Upravo zbog izuzetno velikog interesa male i velike publike izložba produljuje svoje trajanje pa će tako ovaj pravi mali grad iz crtića svojom arhitekturom, ulicama, prolazima, križanjima, prepoznatljivim scenografijama i likovima posjetitelje uveseljavati do 28. veljače 2021.g.

Izložba o omiljenom animiranom geniju Profesoru Balthazaru, koja je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji ju posjete osjećaju uronjeni u animirani film, okruženi bojama, oblicima i zvukovima, uz šetnju i igru donosi brojne vrijedne i zanimljive dokumentarističke izloške koji pričaju priče o nastanku i uspjehu Balthazara, o klasičnoj tehnici animacije, nepotpisanim radnicama Zagreb filma te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad.

Audio vodstvo izložbom 

Podsjetimo, kako se zbog epidemioloških mjera u muzeju trenutno ne provode grupne aktivnosti, poput stručnih vodstava, posjetitelji uz pomoć mobitela mogu samostalno biti vođeni izložbom. Naime, profesor Balthazar tijekom ukupno dvadeset minuta snimljenog audio vodstva posjetitelje vodi kroz sedam postaja izložbe, otkriva priče u pozadini predstavljenih izložaka i potiče na korištenje interaktivnih elemenata izložbe.

Vodstvo se može poslušati izravno na web stranici MMSU-a ili na platformi SoundCloud. Pri posjeti Muzeju svi koji žele mogu skeniranjem QR koda ili upisom linka pristupiti audio vodstvu, uz preporuku da sa sobom ponesu vlastite slušalice, a u samom Muzeju dostupan je i bežični pristup internetu. Za posjetitelje koji nisu u mogućnosti koristiti audio vodstvo putem svog mobilnog uređaja Muzej je pripremio pet MP3 uređaja koji se mogu zatražiti na ulaznom info pultu.

Usto, u prostorima MMSU-a može se pronaći i muzejski fanzin Beni osmišljen kao “mali vodič i velika bojanka” za djecu, koji uključuje maštovitu mapu Balthazargrada sa zadacima vezanim uz postav izložbe te crno-bijele crteže.

Kustos izložbe je Željko Luketić (Jučer Danas Sutra – Platforma za audiovizualna istraživanja), a dizajn postava i grafičko oblikovanje potpisuje Brigada – Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej. Za pisanje i obradu teksta izložbe zaslužan je Utorak – Jakov Vilović, dok dizajn svjetla potpisuje Ivan Marušić Klif. Izložba je postavljena u partnerstvu s Ultra linkom d.o.o. i Zagreb filmom. Sponzorski su izložbu podržali: SPAR Hrvatska, dm – drogerie markt d.o.o., TOWER CENTER RIJEKA i Algida.

 

Radno vrijeme MMSU-a i cijena ulaznice

utorak – petak: 12-19 h

subota – nedjelja: 10-17 h

*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ulaznice nije potrebno unaprijed rezervirati osim pri dolasku grupe (više od 10 posjetitelja).

Pojedinačna ulaznica za izložbu može se kupiti na ulazu u muzej po cijeni od 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici, uz predočenje dokumenta.

Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna, uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

Posjeti izložbi moguć je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice.

Radno vrijeme:

utorak – petak: 12-19 h

subota – nedjelja: 10-17 h

*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno