Novost za posjetitelje: audio vodstvo izložbom 51000 Balthazargrad

29.5.2024. u 08.15h

Muzej moderne i suvremene umjetnosti pripremio je u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća – Europske prijestolnice kulture audio vodstvo za posjetitelje izložbe 51000 Balthazargrad.

S obzirom na to da se u cilju poštivanja antipandemijskih mjera trenutačno ne provode grupne aktivnosti, poput stručnih vodstava i kreativnih radionica, posjetiteljima smo odlučili ponuditi audio vodstvo uz koje samostalno mogu pogledati izložbu.

Profesor Balthazar tijekom dvadeset minuta snimljenog audio vodstva posjetitelje vodi kroz sedam postaja izložbe, otkriva priče u pozadini predstavljenih izložaka i potiče na korištenje interaktivnih elemenata izložbe.

Vodstvo se može poslušati izravno na web stranici MMSU-a ili na platformi SoundCloud. Pri posjeti Muzeju posjetitelji skeniranjem QR koda ili upisom linka mogu pristupiti audio vodstvu, uz preporuku da sa sobom ponesu vlastite slušalice, a u samom prostoru dostupan je i bežični pristup Internetu.

Za posjetitelje koji nisu u mogućnosti koristiti audio vodstvo putem svog mobilnog uređaja Muzej je pripremio pet MP3 uređaja koji se mogu zatražiti na ulaznom info pultu.

Vodstvo je prilagodio Zoran Krušvar, koordinator programskog pravca Dječja kuća, glas je posudio glumac Damir Orlić, a sve je snimio i montirao Sebastijan Tomažin.