MMSU jedno od središnjih mjesta događanja 15. festivala autora i sajma knjiga Vrisak

11.9.–18.9.2022.

Vrisak – festival autora i sajam knjiga ove će se godine održati od 11. do 18. rujna na novoj lokaciji, u riječkom kvartu kulture, art-kvartu „Benčić“, a centralno mjesto večernjih programa, promocija i razgovora, bit će upravo MMSU.

Organizator festivala, izdavačka kuća V.B.Z., donosi preko četrdeset književnih programa: promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni glazbeni i filmski program.

Svečano otvorenje 15. Vriska održat će se u nedjelju, 11. rujna u 19 sati u dvorištu art-kvarta „Benčić“, gdje će se dodijeliti ovogodišnja V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman. Nakon svečanog otvorenja i dodjele nagrade, publiku će rasplesati riječki bend Jonathan.

Večernji program razgovora i književnih promocija održavat će se svakodnevno u prizemlju MMSU-a, s početkom u 18 sati.

Publiku očekuje još i jutarnji program za najmlađe, Vrisak Junior u Dječjoj kući, filmske projekcije u kino-dvorani Art-kina, okrugli stolovi i potpisivanja u V.B.Z.-ovoj knjižari u Muzeju grada Rijeke. Na taj način Vrisak postaje dio novog riječkog kvarta kulture, pokušava iskoristiti sve njegove potencijale te u sinergiji s institucijama koje djeluju u art-kvartu pomoći da se afirmira kao središnji kulturni punkt u Rijeci.

Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, Tradukija i zaklade Pro Helvetia, te u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom, Dnevnim boravkom, Gradskom knjižnicom Rijeka i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

Cjelovit program festivala potražite na POVEZNICI.

 

Tijekom festivala Vrisak Muzej će biti otvoren, od ponedjeljka do petka do 22 sata, prema sljedećem rasporedu:

Radno vrijeme prodajnog programa festivala Vrisak u prizemlju je od 16 – 22 sati, dok večernji program festivala počinje u 18 sati.

Izložbe na 1. katu će iznimno u ponedjeljak 12. rujna biti otvorene od 16 – 20  sati, dok preostale dane posjetitelji mogu razgledati izložbe prema sljedećem radnom vremenu:

utorak – petak od 12 – 20
subota – nedjelja od 12 – 19
Prigodna cijena ulaznice za vrijeme trajanja Vriska je sjedeća

građanstvo: 20,00 kn/ 2,65 EUR
mladi do 18 godina starosti: 10,00 kn/ 1,30 EUR