Micro festival TENZIJE

14.10.2023. u 19h

Micro festival eksperimentalnih audiovizualnih izvedbi TENZIJE četvrtu godinu prezentira avangardne sonične narative u Rijeci, ove godine u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Edukativni, umjetnički i klupski program ugostit će live izvedbu slovenske umjetnice rouge-ah i vizualnog umjetnika Branimira Štivića, posjet glazbenom studiju te DJ setove Lorens i di.merkla koji će u Galeriji OK kreirati ozračje prethodno i nakon izvedbe uživo u MMSU Rijeka.

Urška Preis, koja djeluje kao solo umjetnica pod pseudonimom rouge-ah, je glazbenica, harfistica, vizualna umjetnica i glazbena producentica. Magistrirala je na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Usavršavala se na akademijama u Reykjavíku i Leipzigu i stažirala u studiju Aitor Throup u Londonu i Atelier Hotel Pro Forma u Kopenhagenu. Njezin debitantski album “bare” objavljuje Kamizdat Records u jesen 2018. Zajedno s glazbenom producenticom Tine Vrabič – Nitz formira duo II/III koji je debitirao na AmbientSoup labalu s EP-om “It Could Be Paradise”.

Također je članica fluidnog ansambla Roka Zalokara „Zhlehtet“ i četveročlane eksperimentalne noise skupine Sujevera, koju smo imali prilike slušati na TENZIJAMA 2021. godine. Osim glazbenog angažmane, priprema emisije i druge priloge za Radio Študent, ARS – Treći program Radia Slovenija, Odzven, Membrana i platformu Neodvisni. Kurira glazbeni program na Red Dawns Festivalu.

Soundcloud

Instagram

https://www.instagram.com/

rouge.ah/

Bandcamp

https://rouge-ah.bandcamp.com/

 

PROGRAM

MASTERCLASS

Delta studio visit

Delta, 12.00 – 16.00h

LIVE

rouge-ah (SLO)

+ visuals Branimir Štivić

MMSU, 21.00h

CLUBBING

di.merkl & Lorens intro and outro

Galerija OK, 19.00h – 00.00h

 

Manifestacija je sufinancirana sredstvima Grada Rijeke i Ministarstva kulture i medija.

Ulaz je besplatan.

Organizacija: Udruga Koi Koi