Mia Štark / Zbornik pogleda: motrenje grada, zgrada, prirode i fasada

1.2.2024. u 17h

U sklopu izložbe i međumuzejskog projekta Vidljive, interdisciplinarna umjetnica Mia Štark, izvest će u četvrtak 1. 2.  performans “Zbornik pogleda”.

Zbornik pogleda: motrenje grada, zgrada, prirode i fasada
Rad meandrira oko teme kako gledamo, slušamo, i primamo vizualne informacije bilo koje vrste. „Zbornik pogleda“ istovremeno je komentar, ali i prijedlog kako opreznije konzumirati informacije te podsjetnik da razne vizualne informacije kojima smo svakodnevno izloženi itekako utječu na nas. Istovremeno, rad nudi korisne prijedloge gledateljima i čitateljima kako istražiti svijet oko sebe i otkriti zanimljive detalje koji samo čekaju da budu primijećeni.

Mia Štark je interdisciplinarna umjetnica rodom iz Osijeka. Diplomirala je pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, te nakon toga završava i preddiplomski studij suvremenog plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Djeluje na području suvremene likovne i plesne prakse. Izražava se kroz medij crteža, grafike, suvremenog plesa, performansa i videa. Aktivno izlaže i djeluje u Hrvatskoj ali i dalje. 2022/2023 bila je jedna od šest odabranih umjetnika i umjetnica na Forecast Festivalu u Berlinu, gdje je razvijala rad “An Anthology of Glances” uz mentorsku podršku Ane Prvački. Sudjelovala je kao izvođačica u radu Tome Savić-Gecana “Untitled (Croatian Pavilion)” izvedenom na venecijanskom bijenalu 2022.

Zahvala: Galerija Kortil, HKD Rijeka

Projekt “Vidljive” je ostvaren uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kuture i medija RH, Grada Rijeke, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Foto: Alessandro Fagioli