Kuc, kuc, ima li koga?

25.4.2024. u 17h, Potok@Artkvart Benčić

Ovog četvrtka u 17 sati krećemo u obilazak muzejske zgrade, prolazeći aktualnu izložbu Joška Eterovića “Secundum minimum”. Nastavljamo ili počinjemo, ovisi o kutu gledanja, priču o kvartu, zgradi MMSU i njezinoj turbulentnoj povijesti.

U našem pješačenju od kilometra otvaramo uređene i skrivene, često nezgrapne muzejske prostore, poput skladišta i stubišta i upoznajemo infrastrukturu koja je još uvijek u izgradnji. Govorimo o nekadašnjem stanaru zgrade, Tvornici Rikard Benčić, pokazujemo planove kako je muzejska zgrada zamišljena, ali i raskorake njenog svakodnevnog funkcioniranja. Svakog puta biramo novu putanju, muzejskoj zgradi prilazeći s leđa, iz dvorišta Art kvarta, upoznajući se tako i s prvim susjedima, Dječjom kućom i tvornicom PIK-a.
U, inače za posjetitelje zatvorenim prostorima ureda i depoa, susrećemo pojedine, rjeđe viđene radove iz fundusa.
Do sada smo otkrili “Kozmičku figuru” Mile Kumbatović”,”Tačkaricu” Koste Angelija Radovanija, “Hodača” Ivana Kožarića i “Svjetlosne oblike” Vojina Bakića. Pridružite nam se i otkrivajte s nama i dalje fundus MMSU-a.
Ovaj puta nas čeka jedna kiparska poslastica vezana za op-art i kružne oblike!
Ovim vodstvom počinje naše obilježavanje 29. Edukativne muzejske akcije.
Javite se na e.mail (ivana.golob-mihic@mmsu.hr) ili samo dođite kod Potoka gdje vas ovaj put čeka Ivana Golob Mihić, muzejska pedagoginja


Kuc, kuc, ima li koga? su vodstva koja se održavaju u posljednjem tjednu svakog mjeseca. Besplatna su i otvorena svima tko je zainteresiran za ugodno druženje uz razgovor o umjetnosti, arhitekturi i urbanizmu. Vidimo se!
Za naslovnu ilustraciju korištena fotografija Damira Žižića.

Na vodstvu ćemo predstaviti 10. izdanje fanzina Beni koji je nastao kao popratni materijal za izložbu Joška Eterovića. Autorice tekstova i ilustracija su polaznice radionice Kustoski kružok /voditeljica Ksenija Orelj, a radionicu fanzina vodila je Tanja Blašković.