Kako izložba nastaje? – daj detalje!

21.2.–17.3.2024.

– ciklus kustoskih radionica, od 21.02. u MMSU
– sudjelovanje uz prijavu na ksenija.orelj@mmsu.hr

Nakon radionice Tko se boji žena još?, startamo novi ciklus s temom kustoskog posla i rada na izložbi. Kako izložba nastaje? – daj detalje! približava različite faze u pripremanju, postavljanju i aktiviranju izložbe u muzejskom prostoru. Radionice teku jednom mjesečno u 2024. kako bi 2025. napravili zajedničku izložbu u MMSU. Trenutno se odvijaju uz skorašnju izložbu, Gdje je ženi mjesto? (koncepcija: Iva Kelentrić). Slijedeći je susret 21.02. od 16 do 18 sati; a ako se želite uključiti nakandno, javite se se mejlom na ksenija.orelj@mmsu.hr

Zaokuplja nas timski rad, modeli izložbi iz muzejske kolekcije, načini komunikacije s publikom, uz teme položaja žena i umjetnica kroz povijest. Čitamo teorijske i kustoske tekstove, družimo se s umjetnicama i umjetnicima, muzejskim timom, komentiramo umjetničke radove i tematske poveznice. Pišemo kraće tekstove za izložbeni prostor koji su motivirani pojedinim radovima iz zbirki, a progovaraju o današnjem položaju žena.

Trenutni su kružok: Nena Blažević, Gordana Domijan, Melisa Favretto, Jana Kačar, Ružica Mastelić, Magdalena Medved, Andrea Morelli, Lucia Paliska, Tina Tuš, Karla Štimac i Gordana Vrtodušić.