Druga runda: Kvartovske priče 2224 >2024

1.6.2024. u 10h

Subota, 1. 6. od 10 do 12 sati, MMSU

Uz motive zelenog susjedstva, zlatne sobe za meditaciju, promjenjivih oblika umjetnosti, hibridnog divovoskog cvijeća, ulazimo u budućnost art kvarta Benčić. S ilustratoricom Hanom Tintor crtamo ilustracije priča iz budućnosti koje su nastale na nedavnoj radionici kustoskog kružoka. Istražujemo odnose riječi i crteža, čitamo futurističke priče, radimo nove zaplete, komentiramo mjesta gdje smo danas zabrljali i kreiramo utopijska. Uobičajene protagoniste, umjetnost, arhitekturu, dvonošce i prirodu, odvodimo u budućnost gdje svaki posjetitelj može izraditi svoju dugu i proći ispod nje, kako kaže jedna od priča.

Pridružite nam se prijavom na mejl na ksenija.orelj@mmsu.hr do 23.5. Poznavanje crtačkih tehnika nije potrebno, učimo ih zajedno.

Hana Tintor je ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art. Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Ilustrirala je slikovnice (za djecu i odrasle), oslikala vanjske zidove i zidove interijera, ilustrirala članke u časopisima, dizajnirala i režirala kratke animirane filmove. https://hanatintor.hr/

Foto: Hana Tintor