Prezentacije studentskih projekata:  Dizajn interaktivnih medija u kulturi – suradnja APURI i MMSU

5.6.2024. u 10h, MMSU

Projekt edukacije vizualnih komunikacija kroz suradnju APURI i MMSU

Studenti diplomskog studija Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna, u okviru kolegija Dizajn interaktivnih medija, već treću godinu za redom realiziraju projekt u suradnji s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Svake godine, studenti su suočeni s izazovom: Kako putem digitalnih medija i metodama dizajna vizualnih komunikacija ponuditi rješenja koja mogu proširiti ili unaprijediti djelatnosti kulturnih institucija i muzeja?

Zadatak postavljen pred studente je otvorenog tipa, što im omogućava da sami biraju “problem” na koji žele odgovoriti i vrstu digitalnog proizvoda koju žele osmisliti. Tijekom protekle tri godine, vidjeli smo iznimno raznolika rješenja, uključujući digitalne alate za nastavu, radionice za djecu, VR rješenja, digitalne kampanje, igre, digitalne kioske i još mnogo toga.Prisjetimo se da je prošle godine rad studentice Valentine Beg, nastao u okviru ovog projekta, dobio posebno priznanje na godišnjoj Izložbi hrvatskog dizajna.

Ove godine, radni tim MMSU i APURI proširio je fokus projekta s Muzeja suvremene umjetnosti na cijeli Art Kvart. Ova izmjena otvorila je nove mogućnosti za kreativna rješenja.

Studentice/i:

Ana Šegota
David Lukić
Edo Begagić
Ilona Suplina
Ira Andrea Potnar
Jesenija Novak
Lana Deković
Lana Delač
Laura Novinc
Natalie Pavačić
Saffron Andreyevna Perov
Stjepan Gržančić

Radni tim na projektu 2024
Ivana Golob Mihić, muzejski pedagog
Ksenija Orelj, muzejska savjetnica
Doc. art. Elvis Krstulović

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i podrže kreativne napore mladih dizajnera i dizajnerica!