Dino Zrnec / artist talk

6.6.2023. u 18.30h

Dino Zrnec svoju će umjetničku praksu predstaviti predavanjem u MMSU.

Dino Zrnec trenutno boravi u riječkoj Kamov rezidenciji, a tijekom predavanja koje će se održati u utorak, 6. lipnja u 18:30 sati, predstavit će svoju umjetničku praksu.

Radeći u području proširenog, performativnog i procesualnog slikarstva, Dino Zrnec dekonstruira i istražuje načine i postupke slikanja: slikarske materijale, pomoćne izložbene alate, konceptualne i tvarne zadatosti medija. Njegovi radovi, iako polaze od slike i njenog šireg shvaćanja, realiziraju se i u drugim medijima, kao skulpture, intervencije u prostoru, tepisi i ready made objekti. Često stvara u serijama radova koje se grade putem samonametnutih pravila, a ponekad im prethode kompleksni vremenski i performativni procesi koji na finalnom radu nisu vidljivi. Povremeno su njegovi radovi i instalacije uvjetovani prostorom i prostornim situacijama, odnosima s arhitekturom, posjetiteljima, ostalim umjetninama.

O svojim će radovima i umjetničkoj praksi tijekom predavanja pričati na primjeru izabranih izložaba i projekata.

Dino Zrnec (1983., Zagreb) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studijski je boravak proveo na Akademiji umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Samostalno izlaže od 2010. Dosad je bio nagrađivan za svoj rad nagradom publike na izložbi Erste Fragmenti 2010., nagradom HDLU-a za mladog umjetnika 2011. i Nagradom Radoslav Putar 2015. Sudjelovao je na nekoliko rezidencijalnih programa u Hrvatskoj i inozemstvu. Izlagao na solo i grupnim izložbama uključujući: Skulpturinstitut, Beč (2023.), Bijenale industrijske umjetnosti, Labin (2021), Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb (2019), Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb (2016.), Kunsthaus Graz project space (2014.),  Vin Vin Gallery, Beč, Apoteka Vodnjan.

Foto: Pogled u izložbu, Tehnički muzej Nikola Tesla, 2019., Zagreb