BACAČI SJENKI: Interdisciplinarna filmska škola za djecu i mlade – Frooom

30.3.–3.4.2015., MMSU

Bacači sjenki posjećuju Rijeku i svoje iskušane, pametne, te prije svega učinkovite i zabavne edukativne metode nude maloj riječkoj publici – osnovnoškolcima!

Zagrebačka multimedijalna organizacija Bacači sjenki dolazi u Rijeku te pozivaju riječke osnovnoškolce i njihove roditelje da uskrsnje praznike provedu zajedno na filmskoj školi Frooom.

Iza naziva Frooom krije se radionica koju Bacači sjenki organiziraju od 2012., a koja djeci u dobi od 9 do 12 godina u grupi do 16 članova kroz igru i kreativnost otkriva što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma. Svojim neposrednim pristupom, praćeni renomiranim “multimedijalcima”, montažerima, snimateljima i psiholozima, Bacači sjenki osnovnoškolcima nude mnoštvo zabave, kritički uvid u svijet filmskog stvaralaštva te, kao šećer na kraju, zdrav topli obrok. Radionica svakodnevno traje od 8 do 15 sati, a tijekom pet dana djecu uči kako kroz jedan popularni medij naučiti promatrati detalje te stvarati poglede na svijet iz nekih drugih – svih mogućih – kutova!

Na Frooom-u se igramo, diskutiramo, gledamo filmove, učimo o kadrovima, perspektivama i montaži te crtamo i snimamo! Zajedno stvaramo nove gradove i svjetove, otkrivamo filmsku magiju te gledamo filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu. A osim toga, na Frooom-u organiziramo dvije filmske projekcije za javnost.

 

UTORAK, 31.3.2015., MMSU
Kekec, igrani film c/b, 1951., r. Jože Gale

ČETVRTAK, 2.4.2015., MMSU
Imam dve mame i dva tate, igrani film u boji, 1968., r. Krešo Golik

 

Javite nam se na broj telefona +385 98 982 93 47

ili na e-mail adresu bacaci.sjenki@gmail.com te osigurajte svom djetetu mjesto na ovogodišnjem Frooom-u!

 

Radionica je besplatna.

POZIV NA PRIJAVU!

30.3. – 3.4.2015., od 9 do 15 sati, MMSU

Radionica je besplatna!


Tagovi