06.07.2021

Predstavljanje programa LAURUS ONLINE

U četvrtak, 8. srpnja 2021. s početkom u 12h umjetnička organizacija P.A.L. predstavlja program LAURUS ONLINE, koji je nastao na temelju poticaja Ministarstva kulture i medija RH u sklopu natječaja Digitalna prilagodba programa 2021.

Video uradci koji će se predstaviti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti nastali su s idejom promoviranja umjetničkih programa koje je P.A.L. realizirao, a nisu, zbog epidemiološke situacije, mogli biti vidljivi većem broju publike.

Videima likovno-edukativne tematike predstavit će se rad Umjetničke organizacije P.A.L. i program Galerije Laurus Lovran, odnosno art portreti umjetnica Darije Žmak Kunić, Jasne Šikanja i Melite Sorola Staničić.

Prikazat će se i autorski video rad PROLJEĆE 2021., koji je nastao tijekom umjetničke akcije u Lovranskoj Dragi te u Galeriji Laurus Lovran. (koncept: Melita Sorola Staničić, snimatelj i montaža: Goran Pleić). U programu su još sudjelovali: Nadežda Elezović, Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Predrag Todorović, Zoran Majstorović i Slaven Tolj.

Plesni segment programa LAURUS ONLINE predstavlja se umjetničko/edukativnim videima nastalim na vanjskim lokacijama.: Cesara, O Cesari, O Noveli, O Tancu, video-izložbe Cesara i Novela. (Senka Baruška, voditeljica projekta, ideja i koreografije; Fanni Hajnal Tutek, videografije, fotografija, kompozicija, piano; Zvonimir Kvesić, plesni umjetnik, režija i koncept; Marina Stanger, glumica; Matija Jakić, kompozitor i producent; Damjan Sporčić, montaža)

Uz video prezentacije istog će se dana u MMSU održati plesna izvedba Žene s idejama (Grad Rijeka; Senka Baruška – koreografija, ideja; Jasna Čižmek Tarbuk –  asistent koreografa; plesne umjetnice – Iva Katarinčić, Dorotea Domović, Ines Borić)