15.05.2019

Povodom Međunarodnog dana muzeja pripremamo bogat izložbeni i radionički program!

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u subotu 18. svibnja, Muzej moderne i suvremene umjetnosti priprema bogat program.

Započet će vodstvom izložbom „120 umjetnina na drugom katu“ u Malom salonu, od 17:30. Autorica izložbe Diana Zrilić zainteresirane posjetitelje upoznat će s dokumentarnom rekonstrukcijom prvog (stalnog) postava Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, tada Galerije likovnih umjetnosti, koji je javnosti predstavljen 2. svibnja 1949.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u tijeku je izložba „Hrana za pogled“ koja se održava u sklopu 24. edukativne muzejske akcije (Pre)hrana u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Ova mala izložba odabranih slika, crteža, instalacija i videa iz zbirki Muzeja moderne i suvremene umjetnosti pokazuje na koji su način umjetnici posljednjih stotinjak godina prikazivali motive hrane i postavljenog stola. Izloženo je desetak rijetko izlaganih slika nastalih u razdoblju od drugoga do sedmoga desetljeća 20. stoljeća, sljedećih autora: Vladimira Becića, Vojtjeha Bratuše, Ivana Domca, Ljube Ivančića, Ante Kaštelančića, Otona Postružnika, Maksima Sedeja, Jakova Smokvine, Josipa Vanište i Antuna Žunića.

Na Međunarodni dan muzeja u sklopu izložbe „Hrana za pogled“ bit će organizirane i dvije radionice: za polaznike programa LIADO / OŠ „Nikola Tesla“ od 10 do 13 sati, te otvorena radionica za djecu od 6 do 11 godina, od 16 do 17:30. Na potonjoj će kreacije hrane nastajati od različitih recikliranih materijala a eksperimentirat će se i sa sasvim neobičnim bojama čiju bazu čini sok od kupusa.

U 19 sati MMSU-u će biti otvorena i samostalna izložba Ane Mušćet, kiparice i multimedijalne umjetnice te dobitnice Grand prixa na 25. slavonskom bijenalu. Riječ je o jedinstvenoj, vizualno dojmljivoj, tehnički složenoj prostornoj instalaciji inspiriranoj istoimenim petotomnim Krležinim romanom.

Vidimo se u muzeju!