Završen prvi ciklus radionica Kustoskog kružoka

1.1.–5.6.2024.

Prvi ciklus radionica Kustoskog kružoka, „Kako izložba nastaje – daj detalje!“, završen je u srijedu 5. lipnja s radionicom s Milijanom Babić.

Ove godine pokrenuli smo program kustoskih radionica koji se odvijao jednom mjesečno u MMSU, uz online nastavak rada. Program je zamišljen kao dugoročan i namijenjen upoznavanju različitih faza nastanka izložbe, pisanju popratnih, medijacijskih tekstova, kao i izradi formalnih i neformalnih muzejskih publikacija, poput fanzina Beni.

U ciklusu od 6 radionica bavile smo se izložbama Vidljive, Gdje je ženi mjesto?, pisale o položaju žena i vizualnih umjetnica u današnjem društvu, tematizirale kružne oblike u modernoj umjetnosti, zamišljale budućnost kvarta Benčić. Uz umjetnice Tanju Blašković i Milijanu Babić, ilustratoricu Hanu Tintor, s nama su bile kustosice Ivana Meštrov i Vesna Vuković, koje su sudjelovale u susretima o osnaživanju žena u umjetničkim institucijama.

Uz legende na ovogodišnjim muzejskim izložbama, oblikovanje fanzina Beni, sudionice su pisale priče iz budućnosti o utopiji kvarta Benčić, popraćene skicama i ilustracijama nastalim na radionici s ilustratoricom Hanom Tintor. Pgledajte ih OVDJE

 

Kustoski kružok ponovno zasjeda u rujnu!