Zajednička izložba grafika profesora i asistenata Katedre za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta Rijeci

2.3.–28.3.2012., Mali Salon

U petak, 2. ožujka 2012., u Malom salonu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci otvarena je zajednička izložba grafika profesora i asistenata Katedre za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta Rijeci.

 Ova je izložba jedna u nizu koja obilježava 50. obljetnicu sustavnog visokoškolskog obrazovanju u području likovnih umjetnosti u Rijeci, a manifestira se putem Akademije primijenjenih umjetnosti.

Na izložbi će biti izloženi radovi koji predstavljaju trenutne preokupacije profesora Katedre za grafiku: klasične grafike u tehnikama dubokog i visokog tiska, litografije, umjetničke knjige i grafičke objekte, radove iz područja grafičkog dizajna  i video prezentacije. Sve su to radovi Jasne Šikanje, Maje S. Franković, Hame Čavrka, Melinde Kostelac, Celestine Vičević, Aljoše Brajdića, Jakova Žapera, Nadije Mustapić i Letricije Linardić. Većina izlagača ujedno su i sami diplomirali grafiku na pretečama Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci te predstavljaju okosnicu vrlo aktivne i u Hrvatskoj prepoznate Riječke grafičke škole.

Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka svaki dan osim nedjelje, od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.


Tagovi