“U krug, iz kruga, nemogući krug”, iz ciklusa kustoskih radionica “Kako izložba nastaje? – daj detalje!”

21.3.2024. u 16.15h

– 21.03. u MMSU, 16:15 – 18:00

– sudjelovanje uz prijavu na ksenija.orelj@mmsu.hr

Je li tih ili gromoglasan, smiren, zabavan, destruktivan? Što bi nam krug rekao kada bi pričati mogao? Mozda nam ide na živce zbog svoje savršenosti pa bi ga rastegli u elipsu ili uokvirili u kvadrat. Ili nam se bas sviđa i odmaramo se s njim, kružimo i lutamo u krug.

Kad gledamo mjesečevu putanju, zaspemo li lako ili nas baš opali nesanica? Sa sličnim interpretacijama bavimo se na radionici “U krug, iz kruga, nemogući krug”. Radionica pisanja potaknuta je radovima iz muzejskih zbirki koji su bazirani na kružnim formama i strukturama, a predstavljeni na izložbi “Sedmo nebo” (MMSU, 2016.), kao i skorašnjoj izložbi Joška Eterovića (26.3., MMSU).

Na ovoj kustoskoj radionici pišemo zajedno, u krugu, i o krugu, potom 4.4. od 16: 30 do 18:30 s umjetnicom Tanjom Blašković i muzejskom pedagoginjom Ivanom Golob-Mihić, kolažiramo, ilustriramo i oblikujemo novi broj fanzina “Beni” u kojem će biti objavljeni i tekstovi s radionice. Pridružite nam se!

Trenutni su kružok: Nena Blažević, Gordana Domijan, Melisa Favretto, Jana Kačar, Ružica Mastelić, Magdalena Medved, Andrea Morelli, Lucia Paliska, Tina Tuš, Anamarija Šepl, Karla Štimac, Gordana Vrtodušić, Katerina Žulijani.

Foto: Mirjana Đorđević, “Mesec”, 1991., serigrafija na staklu, vosak u spreju, guma, MMSU-1689