Dječja kućo, sretan ti rođendan!

20.3.–23.3.2024., Dječja kuća

Od 21. – 23. ožujka u Dječjoj kući održavaju se Dani pu(oo)panja! Pridružite nam se na kreativnim danima cvjetanja i brige za okoliš uz veliko slavlje!

Ove godine pridružujemo se obilježavanju 3. rođendana Dječje kuće i Danima pu(oo)panja s dvije radionice.

Radionica „Slika vrijedi 1000 riječi“

Kad: 20.3. od 9.30 do 11 sati
Gdje: galerija @ Dječja kuća
Tko: Ivana Golob Mihić // MMSU
Radionica organizirana u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje

Znakovi nam puno pomažu – u snalaženju prostoru, u skraćivanju poruka, izražavanju emocija… Ovaj puta znakove, emoji-je i ikone koristiti ćemo kao sredstvo komunikacije s posjetiteljima Art kvarta Benčić, posebno posjetitelje s četveronožnim prijateljima. Da bi naš kvart bio ljepši i ugodniji za boravak za svih, s učenicima Centra za odgoj i obrazovanje osmisliti ćemo znakove koji će na šaljiv i pozitivan način pozivati posjetitelje da pokupe pseću kakicu svojih ljubimaca, da drže pse na uzici prilikom posjeta kvartu te da se poštuje razlika dječjih i psećih igračkica!

MMSU LAB: Sastavi – rastavi

 

Kad: 21.3. od 17.30 do 19 sati
Gdje: galerija @ Dječja kuća
Tko: Ivana Golob Mihić // MMSU
Besplatno uz obaveznu prijavu!

Znate kako se kaže – nekome smeće, drugome blago! Time ćemo se i mi voditi na novoj radionici MMSU LAB-a. Razni umjetnici koristili su otpad za svoje umjetnička djela, od precrtavanja starijih lošijih slika, sakupljanja „prirodnog otpada“ kao što su naplavina, granje i slično ili u moderno doba otpad najrazličitijih vrsta te ih prenamijenjuju u slike, skulpture ili instalacije.
Ovaj put upotrijebiti ćemo plastične boce, čepove, kartone, žice, tube i staklenke za izradu vlastite skulpture. Izraditi ćemo mala stabalca koja će nam krasiti doma, a ona prava gledati ćemo u prirodi kako rastu u svoj svojoj ljepoti.

Prijavi se! 

 

Ostale programe pogledajete OVDJE.