Rijeka murala: Balthazarovo igralište – Akacorleone / otkazano

1.5.2020. u 00h, Igralište Delta

Portugalski umjetnik, poput profesora Balthazara, sugrađanima pomaže maštom i kreativnošću. U ovom slučaju čini to izradom murala na dječjem igralištu.

Portugalski street artist Pedro Campiche, umjetničkog imena Akacorleone, izvest će umjetničku intervenciju – mural – na tlu kvartovskog igrališta, pozivajući pritom djecu i susjede da igralištem prošeću, zaigraju košarku ili nogomet, odmaknu se malo od malih ekrana i virtualnih svjetova te mu se podruže s prijateljima.

Kao što profesor Balthazar rješava probleme svojih prijatelja i sugrađana uz pomoć pametnog stroja, mašte i pozitivne energije, umjetnik će iskoristiti boju i kreativnost za vraćanje igre i ljudi na igralište.

Akacorleone je umjetnik iz Lisabona, portugalskog i švicarskog podrijetla, koji je svoje djelovanje započeo kao graffiti writer, iz čega je razvio karijeru street artista, dizajnera i ilustratora. Interveniranje na ulične zidove i bježanje od pasa razvili su kod njega ovisnost o tipografiji, slikanju i crtanju. Prepoznatljiv je po vještom kombiniranju boja, tipografije, dimenzija i oblika, koje spaja u privlačne zaigrane kompozicije.

Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Programski pravac: Dječja kuća