Razgovor o arhivima izvedbenih umjetnosti

2.3.2023. u 18h

U sklopu inicijalnog programa suradnje s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, namijenjenog istraživanju BADco arhive smještene na drugom katu MMSU, u 18.00 sati će se u dvorani Jaslice održati razgovor o arhivima izvedbenih umjetnosti.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci udomio je Arhiv izvedbenog kolektiva BADco. koji čini fizički i digitalni materijal, nekoliko stotina artefakata, publikacija, dokumenata, kostima itd. koji će, po dogovoru, biti otvoreni i dostupni javnosti.

Kako se snaći između rekvizita, bilješki i dokumenata? Kako katalogizirati žive izvedbe, a njihov sadržaj učiniti dostupnim i razumljivim? Što možemo učiniti da nas razvrstana građa potiče na novo čitanje, samo su neka pitanja koja pred nas postavlja arhiva BADco, čiji smisao je nastaviti razvijati ideje i vrijednosti njihovog umjetničkog rada, otvoriti ga istraživačima, kustosima i studentima.

Sudionici razgovora su Nikolina Pristaš (BADco), Ana Kreitmeyer (BADco), Goran Sergej Pristaš (BADco), Rok Vevar (kritičar, teoretičar, publicist, arhivar), Bojan Đorđev (kazališni redatelj i teoretičar) i Sabina Salamon (kustosica MMSU).  Moderator: Tomislav Medak (BADco).

Organizacija: Drugo more i MMSU

Foto: BADco, Rad panike, Grobničko polje, 2020.