Noć muzeja – Noć animacije 30. siječnja 2009.

30.1.2009. u 00h, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Mali Salon

17. međunarodna izložba crteža – crtež i animacija.

 

 

Do posljednjeg crteža, MMSU, od 17 – 01

Crtež i crtani film je tema ovogodišnje izložbe crteža koju Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci organizira 17. put u četrdeset godina. Naslanjajući se na prvotnu ideju potrage za originalnim crtežima (prva izložba održana 1968. zvala se Međunarodna izložba originalnog crteža), predstavljamo više od stotinu originala, crteža i skica za crtane filmove. Izlaže dvanaest autora i tri autorice koji svojim radovima predstavljaju doista širok raspon različitih tehnika crtanja, tema i stilova.
Na 17. Međunarodnoj izložbi crteža sudjeluju: Igor Ćorić, Paul Driessen, Thomas Hicks, Elizabeth Hobbs, Andreas Hykade, Igor Kovalyov, Simone Massi, Izibene Oñederra , Priit Pärn, Michaela Pavlátová  i Vratislav Hlavaty, Daniel Šuljić,  J.J. Villard, Atsushi Wada, Koji Yamamura.

Stručno vodstvo:

Organizirano vodstvo kroz izložbu 17. MEĐUNARODNU IZLOŽBA CRTEŽA – CRTEŽ I ANIMACIJA Do posljednjeg crteža, petak 30. siječnja 2009., u 20 sati u MMSU.
Posjetitelje će kroz izložbu provesti Milica Đilas, muzejski pedagog.

Radionica:

Noć muzeja, petak 30. siječnja 2009. u 20 sati

Radionica učenika  3. i 4. razreda grafičkog odjela  Škole primijenjene umjetnosti u Rijeci, pod  vodstvom profesorice Laure Herceg. Svoje  ‘optičke igračke’, crteže izvedene u knjižicama/pozivnicama MMSU, učenici će darovati posjetiteljima muzeja.

Animacija uživo:

Od 22 do 1 sat, Daniel Šuljić, animacijske improvizacije u živo
Daniel Šuljić će u sklopu postava 17. međunarodne izložbe crteža u MMSU, uz glazbenu podlogu (Jazz, minimal techno) u živo izrađivati improvizirane animirane elemente.
Daniel Šuljić renomirani je hrvatski animator i glazbenik. Održao je oko 130 koncerata u mnogim austrijskim i hrvatskim klubovima. Njegovi filmovi bili su prikazani na različitim TV postajama diljem Europe i SAD-a. Sudjelovao je na više od 140 nacionalnih i međunarodnih filmskih festivala: Annecy, Zagreb, Stuttgart, Hirošima, Espihno, Fantoche, Sao Paolo, Utrecht. Također radi kao TV novinar, taksi vozač i DJ.

Mali salon:

Izložba

Regina Pessoa, izložba originalnih crteža iz filma Tragična priča sa sretnim završetkom, Mali salon, od 17 do  01
Riječ je o putujućoj izložbi u produkciji Ciclope Films (Portugal) i L’Equipe (Francuska), koja obuhvaća više od 300 originalnih crteža za animirani film ‘Historia Tragica com Final Feliz’ (Tragična priča sa sretnim završetkom) Regine Pessoa te projekciju istoimenog filma.
U svom drugom animiranom filmu mlada portugalska autorica Regina Pessoa nastavlja koristiti  tehniku graviranja koja  pruža atraktivan  grafički potencijal, osobito u odnosima svijetlog i tamnog.
Film je nagrađivan brojnim nagradama na mnogim prestižnim svjetskim festivalima animacije od kojih je potrebno istaknuti i tri nagrade na Festivalu animiranog filma u Annecyju.

Prodaja publikacija MMSU po povoljnim cijenama:
NE PROPUSTITE!
Za vrijeme trajanja Noći muzeja u MMSU i Malom salonu organizirat će se prodaja kataloga MMSU po vrlo povoljnih cijenama.

Ulaz slobodan
Prodaja publikacija MMSU po povoljnim cijenama