MRFTB Trio, Grgurić & Merkl: TIPSY kurira glazbeni program za otvorenje izložbe Davida Maljkovića

31.1.2020. u 21h, MMSU

Otvorenje izložbe “S kolekcijom” “Davida Maljkovića (31.1. u 20 sati, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka) prati i bogat glazbeni program!

Kurira ga TIPSY koji su za ovu priliku odabrali eksperimentalni live act MRFTB te dvojicu poznatih riječkih DJ-a, Dinu Grgurića i Dinu Merkla. Događanje će pratiti community radio Radio Roža a piće će se moći popiti na Čarlijevom baru.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe, u petak 31. siječnja u 20 sati, na predstavljanje umjetničke intervencije Dore Budor “There’s something terrible about reality and I do not know what it is. No one will tell me” i “Muzeja kristalne lubanje” Nike Mihaljevića, te na glazbeni program koji počinje oko 21 sat.

TIPSY je riječki klupski koncept koji od 2016. prezentira glazbenike, producente i live nastupe rubnog izričaja u suvremenoj glazbi; uvijek u sinergiji s vizualnim umjetnicima i potrazi za zanimljivim lokacijama.

MRFTB (Zg) – live act, oko 21:00h
MRFTB, u počecima MiRaFooTo, trojica su dugogodišnjih prijatelja koji dijele afinitet prema spoju akustike i elektronike, eksperimentalnoj glazbi, improvizaciji, konceptualnim nastupima uživo, intimnim izvedbenim okruženjima i, generalno, istraživanju analogne sinteze zvuka, harmonija i ritmičkih obrazaca. Aspekte elektronske analogije zvuka kroz modularne sisteme na ritam mašini istražuje Radovan Ruždjak, na analognim sintesajzerima Tomo Gavranović a na basu Ivan Mišetić. MRFTB poručuju, zaronite u zvučnu sliku plutajućeg etera!
Facebook stranica benda
Bandcamp stranica benda

 

DINO GRGURIĆ (Ri) – DJ, nakon 22:00h
Dino Grgurić osnivač je Velvet Festivala, dio Distune Promotion kolektiva te jedan od pokretača novog riječkog konceptualnog noćnog kluba na adresi bivše Discordie. Još s 19 godina vodio je emisiju o jazzu i progresivnoj glazbi na frekvencijama HRT Radio Rijeke, dok trenutno vodi podcast Baobab Radio na community radiju Kunst & Liebe Frequency Machine. U glazbi je od dvanaeste godine, stvaralački je bio dio 10-ak glazbenih projekata na domaćoj i međunarodnoj sceni, dvije izložbe, jednog soundtracka kazališne predstave, te dva kratka filma. Svoju selekciju je puštao u Londonu, Brightonu, Ljubljani, Beogradu, Splitu, Zagrebu, a najviše u Rijeci gdje je proveo većinu svojeg odrastanja.
Facebook stranica
Mixcloud

 

DINO MERKL (Ri) – DJ, nakon 22:00
Dino Merkl rođen je i živi u Rijeci. Ovaj DJ i producent predstavnik je mlađe generacije elektronske scene grada. Odrastajući uz Novi val, punk stav prenio je i u glazbeni izričaj. Prepoznatljiv eklektičan zvuk koji obuhvaća suvremene disco i cosmic, pa sve do new wave i techno žanrova, ubrzo mu je osigurao nastupe u svim relevantnim riječkim klubovima, prostorima (Hartera i ex-Benčić) i festivalima (Velvet Festival, Thru the Bushes, River Festival). Ostvario je gostovanja u Zagrebu, Splitu i kultnom beogradskom klubu 20/44. Organizator je prepoznatljivog klupskog formata TIPSY i njegove karnevalske inačice TIPSY Ballroom koja se održava u dvorani Filodrammatica iz 1890. godine. Pokreće i vodi FEELING TIPSY podcast koji se emitira zadnje subote u mjesecu na Radio Roži.
Soundcloud
Facebook

Cijelo događanje prati Radio Roža, community radio – radio zajednice – koji emitira online, na www.radio-roza.org. Radio Roža nastao je iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih (underground) žanrova, te ljubavi prema gramofonskim pločama. Osmišljen je kao program Udruge Ri Rock u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”, EU projekta čiji je nositelj Drugo more, partneri Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor plus, a svrha razvoj i osnaživanje civilno – javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.