Mediterranea 16: Errors allowed

6.6.–7.7.2013., Ancona

Bijenale mladih MediteranaMediterranea 16 otvara se u četvrtak, 6. lipnja u 18.00 sati u Anconi, Italija.

Fotografije s bijenala u Anconi

Program otvorenja (performansi, filmske projekcije, koncerti) u trajanju od tri dana zauzet će unutarnje i vanjske prostore lazareta Mole Vanvitelliana, građevine s početka XVIII stoljeća, smještene u anconskoj luci. Međunarodni kustoski tim u sastavu: Slobodne veze/Loose Associations (Nataša Bodrožić, Ivana Meštrov), Alessandro Castiglioni, Marco Trulli, Claudio Zecchi, Nadira Laggoune, Delphine Leccas i Charlotte Bank odabrao je među radovima pristiglim putem natječaja 220 umjetnika koji će sudjelovati na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 16: Errors Allowed u trajanju do 7. srpnja. 2013.

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjem bijenalu su:
Igor BezinovićBlokada
Tea HatadiCenzura sreće
Ana VuzdarićHertaforming
Antej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina JurićMreža solidarnosti
Kontraakcija- Scamnologija

Ovogodišnja tema Bijenala, Errors Allowed (Greške su dozvoljene), bavi se proizvodnjom i režimima znanja, te strategijama samoobrazovanja, uzimajući u obzir Mediteran kao lakmus općih previranja, gospodarskih, političkih i društvenih promjena u posljednje dvije godine. Odabrani autori i grupe autora problematiziraju specifičan društveni kontekst, uvjete rada, te mehanizme produkcije i recepcije umjetnosti i kulture unutar njihovih sredina. Izložba je artikulirana nizom podtema u dijalogu s pristiglim radovima: Univerzitet neposluha, Nove strategije aktivizma u javnom prostoru, Umjetnik/ca kao istraživač/ica, Umjetnik/ca kao građanin/ka, Čija suvremenost?, Analiza kustoskog pristupa bijenalu Mediterranea 16.

Mediterranea 16: Errors Allowed rezultat je rada kustoskog tima i međunarodne mreže BJCEM koja okuplja više od sedamdeset članova i partnera s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike

Izložba hrvatskih predstavnika/ca na bijenalu Mediterranea 16 održat će se krajem 2013. u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Partneri Bijenala / mreže BJCEM u Hrvatskoj: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Multimedijalni kulturni centar Split.

Sudjelovanje hrvatskih umjetnika na 16. Bijenalu mladih Europe i Mediterana omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture.

Za više informacija: http://www.mediterraneabiennial.org/16-errors-allowed/

Katalog 16. Bijenala mladih


Tea Hatadi, Cenzura sreće, 2012./13. (video)


Igor Bezinović, Blokada, 2012. (video)


Kontraakcija (Vladimir Tatomir et al.), Scamnology, 2009. nadalje,
(prezentacija istraživanja)


Mreža solidarnosti, (Gildo Bavčević, Antej Jelenić, Nina Jurić et al.) intervencije i akcije u gradu Splitu, 2012./13.

 

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjem bijenalu su:
Igor Bezinović– Blokada
Tea Hatadi – Cenzura sreće
Ana Vuzdarić – Hertaforming
Antej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina JurićMreža solidarnosti
Kontraakcija- Scamnologija