Lađa za snove

8.5.–18.5.2018., MMSU

 

Gondola, dug crn čamac na veslo, konstruirana je za spretnu plovidbu brojnim kanalima Venecije, grada na vodi.

Umjetnica Kata Mijatović preobrazila je gondolu u bijelu lađu u kojoj spava u performansu Nesvjesno: Canal Grande, izvedenom za vrijeme 55. Venecijanskog bijenala 2013.  U svojim radovima umjetnica istražuje odnose snova, nesvjesnog i svjesnog.

Bijela gondola Kate Mijatović izložena pred zgradom MMSU-a u Rijeci  ”prevozi” na obale vlastitih snova. Crteži i opisi snova proširit će sadržaj Arhiva snova. www.arhivsnova.hr

Razgledanje i radionica po dogovoru, tel. 492 615, 492 611 ili e-mail: mmsu@mmsu.hr

Lađa – 23. EMA EDUKATIVNO-MUZEJSKA AKCIJA povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2018.

Dvadeset i treću godinu zaredom Hrvatsko muzejsko društvo – Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju organizira Edukativno-muzejsku akciju povodom Međunarodnog dana muzeja. Muzej-domaćin ovogodišnje 23. EMA-e je Gradski muzej Karlovac, a tema je lađa. Sudjeluje ukupno 65 muzeja i ustanova iz cijele Hrvatske. Program traje od 18. travnja do 18. svibnja 2018. godine. Prati ga programska knjižica s popisom svih sudionika i opisom programa. Za trajanja Akcije programska knjižica vrijedi kao ulaznica u sve muzeje i ustanove koji sudjeluju u Akciji. Akcija završava ”iskrcavanjem” na završnoj svečanosti u petak, 18. svibnja 2018. godine na Starom gradu Dubovcu.