KONTEJNER, Adam Donovan i Katrin Hochschuh – prezentacija projekta: EMAP – European Media Art Platform i Emapthy Swarm

23.7.2018. u 19h, MMSU

KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse će s umjetnicima Adamom Donovanom i Katrin Hochschuh u ponedjeljak, 23. srpnja u 19 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti predstaviti europski projekt EMAP – European Media Art Platform te prezentirati novi umjetnički projekt pod nazivom Emapthy Swarm.

Adam Donovan i Katrin Hochschuh su u Hrvatsku stigli na dvomjesečnu rezidenciju u organizaciji KONTEJNER-a. U suradnji sa zagrebačkom Akademijom likovne umjetnosti, Institutom Ruđer Bošković, udrugom Radiona.org te riječkim Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Donovan i Hochschuh upravo su u Hrvatskoj započeli rad na ovom opsežnom i ambicioznim višegodišnjem projektu u kojem će 100 neantropomorfnih robota prepoznavati emocije ljudi iz svog neposrednog okoliša, prilagođavati svoje ponašanje tim emocijama i na taj način s ljudima stupati u interakciju.

Tijekom svog drugog boravka u Hrvatskoj, Donovan i Hochschuh razvijat će prototipove robota, surađivati s inženjerima, programerima, dizajnerima, marketinškim stručnjacima i drugim profesionalcima te se ponovo uključiti u čitav niz aktivnosti lokalne kreativne zajednice – od radionica i predavanja do susreta s umjetnicima i sudjelovanja u kulturnim događanjima.

Rad Empathy Swarm će biti izložen ovog prosinca na Device_art festivalu 6.018: Machines Are Not Alone u Muzeju za suvremenu umjetnost Zagreb.

Tijek rezidencije detaljnije možete pratiti i na blogu Adama Donovana i Katrin Hochschuh, a više o konceptu pročitati na stranicama KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Sufinancirano sredstvima EU kroz program Kreativna Europa.