Ivana Pegan Baće – Konstantli Ripit

23.4.–9.5.2015., Mali salon

Izložba je sažeti  pregled radova ( video, objekti, instalacija, audio) u kojima prevladava autoričina zaokupljenost jezikom, riječima, ne kao komunikacijskim sredstvima koji omogućuju dijalog i intelektualne formulacije, već kao začudnim instrumentima koji omogućuju oblikovanje značenja i na intuitivnoj razini.

Radovi su većim dijelom kratke skice unutarnjih monologa, hermetične jezične konstrukcije koje se oprostoruju u objektu, instalaciji ili video slici, pri čemu se semantičkoj razini često dodaju auditivne i vizualne komponente onoga o čemu se govori. Monolog se ponekad događa na rubu jezika (kao u audio radu I put spell on you ), a u seriji kratkih videa Pogledi / Perspektive, autorica zauzima poziciju ‘jezičnog  voajera’, koji vreba i bilježi šumove jezika, odlomke razgovora, riječi, dijaloga iz svoje najbliže okoline.

 

Ivana Pegan Baće, rođena je 1971. u Doboju. Odrasla i živjela u Banjaluci do 1992. Godine 1990. upisuje kiparski smjer ALU u Sarajevu. Diplomira na ALU u Zagrebu 1996. na kiparskom odsjeku, u klasi prof. Šime Vulasa. Članica je HZSU-a od 1997. god. Od 1998. živi u Dubrovniku, članica je HDLU-a Dubrovnik, ARL, te suosnivačica Galerije Let 777. Realizirala je niz samostalnih i sudjelovala na više skupnih izložbi, poput, Grad je mrtav. Živio grad!, 2014.; Galerija Podroom, Beograd; Passing memories, Galerija Rampa, Usti nad Labem, 2013.; Istočno od (K)raja, Lazareti, Dubrovnik, 2012.; Nitko nije siguran, Porečko Anale, Poreč, 2012.

Foto: Jako, objekt, 2014.

Otvorenje: četvrtak, 23.4. u 19 sati