GraficaRi

18.2.–27.2.2013., Mali Salon

Izložba GraficaRi rezultat je projekta kojeg su pokrenule nedavno diplomirane studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci (Sabina Begović, Dajana Radoš i Sunčana Simichen), a realizirao se u suradnji s Akademijom i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti.

Izložba će predstaviti mlade autore i autorice izabrane na natječaju objavljenom prošle godine za umjetnike do 35 godina koji se bave grafičkim medijem. U radu žirija su sudjelovali: red. prof. Maja Franković, doc. Letricija LinardićDaina Glavočić, mr. sc., Sunčana Simichen, mag. pead. art  i Dajana Radoš, mag. pead. art . Tijekom biranja radova presudna je bila kvaliteta tehničke izvedbe, orginalnost ideje, inovativnost i suvremeni pristup u grafici.

Od ukupno 75 prijavljenih autora na natječaj, žiri je izabrao 37 autora čiji će radovi biti predstavljeni na ovoj izložbi:

Ana Hrćan
Ana Sabolić
Andreja Vivoda
Anja Sušanj
Dajana Ososlija
Damir Sobota
Dora Bakek
Dora Vukičević
Dragana Kružić
Duje Medić
Ena Đelmo
Igor Gržetić
Ivana Gagić Kičinbači
Ivana Stepan
Ivna Bruck
Jasmin Mišković
Katarina Fabijanić
Kristina Pongrac i Petra Pletikos
Maja Rožman
Maja Zemunik Mužinić
Marija Lopac
Marija Marijanović
Marta Vučković
Matej Bosnić
Matko Antolčić
Mirna Oštarić Kerr
Monika Rajkovača
Nikola Hrastinski
Sanja Hamm
Tamara Meščić
Tihana Gržanić
Tijana Mihailović
Tina Pavoković
Valentina Grubačević
Vanja Jović
Vesna Gašparić

 

 

U radu žirija su sudjelovali: red. prof. Maja Franković, doc. Letricija LinardićDaina Glavočić, mr. sc., Sunčana Simichen, mag. pead. art  i Dajana Radoš, mag. pead. art .


Tagovi