19.12.2023

Šetnja izložbom #7: Vidljive

U suradnji s community internet radijom – Radijom Roža snimili smo audio šetnju izložbom Vidljive koju možete pogledati u MMSU od 15. 12. 2023. – 6. 2. 2024., s fokusom na istraživanje koje je prethodilo samoj izložbi i značaju izlaganja i otvaranja teme o ženama u umjetnosti. Izložba u Rijeci druga je po redu u projektu, i slijedi najveće izdanje izložbe u MSU u Zagrebu. Svoje druge verzije postava, izložba će doživjeti još i u Splitu, Dubroviku i Osijeku.

Audio šetnja nas vodi kroz sedam izložbenih cjelina, Od mita do stvarnosti, Intimni abecedarij, Memorijski tragovi, Medijski dijalog, Poetike (samo) reprezentacije, Iskustvo prostora, Racionalizacija pogleda, a putujuća sažeta verzija izložbe u Rijeci okuplja pedesetak umjetnica različitih generacija i poetika, koje svojim radovima nastalim u različitim medijima od slikarstva, fotografije, videa, instalacije ili crteža, daju odgovore na navedene tematske okvire.

Razgovor je moderirala Jelena Androić sa kustosicom Vilmom Bartolić.

Audio zapisu je moguće pristupiti putem internet poveznice (u nastavku članka direktan pristup) ili putem QR koda u Muzeju.

Ukoliko nemate mobilni uređaj, obratite se osobama na info pultu za korištenje MP3 uređaja.