Zlatko Kopljar – K20 Empty

11.9.–20.9.2015., Mali salon

Radovi iz novog ciklusa Zlatka Kopljara pod nazivom Empty tematski se nadovezuju na njegovu temeljnu umjetničku preokupaciju.

 

Bez obzira na neposredni siže svakog pojedinog rada ili projekta, bilo da se radi o performansu, video-filmu ili nekom trećem medijskom obliku, Kopljareva briga odnosno upitanost nad sudbinom umjetnosti i ulogom umjetnika u suvremenom društvu uvijek odnosi prevagu nad svakom drugom tematskom ili problemskom razinom na temelju koje bi bilo moguće povesti diskusiju o pojedinom djelu ili ga pak korektno identificirati u kontekstu suvremene umjetničke produkcije.
(ulomak iz teksta Ivane Mance)

 

Zlatko Kopljar (1962) je vizualni umjetnik. Izlagao je na 26. bijenalu u Sao Paulo, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, The Kitchen – New York, Gallery Manes- Prag, itd. Radovi su mu u kolekcijama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, Filip Trade kolekcije te mnogim privatnim kolekcijama. Završio je slikarstvo 1991. u klasi profesora Carmela Zottia na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji, Italija. Živi i radi u Zagrebu.

Stručna suradnica: Sabina Salamon

Foto: Ivan Vranjić
MoMA NY, beton, dimenzije: 60×17,5×80 cm, 2015.
Tate Modern, beton, dimenzije: 60x40x33 cm, 2015.

Otvorenje: petak, 11. 9. u 20 sati