U sklopu tekuće izložbe: Promocija knjige umjetnika Gorana Trbuljaka

17.4.2019. u 19h, MMSU

U srijedu 17.4. u 19 sati u Muzeju moderne i suvremen umjetnosti bit će predstavljena knjiga umjetnika Gorana Trbuljaka koja je publicirana u sklopu njegove izložbe nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika.

Knjiga ima za zadatak predstaviti oveću seriju radova na papiru koju je autor objedinio humorističnim naslovom Ovojeizam (1971.-1981.), a čiji dio po prvi put samostalno izlaže u MMSU-u (oko 120 radova).  Sama knjiga obuhvaća 230 radova po izboru autora i Tevža Logara, kustosa izložbe s kojim Trbuljak surađuje već nekoliko godina i autora lani izdane monografije Gorana Trbuljaka. On će i otvoriti razgovor o Trbuljakovom djelovanju, koje u ovoj godini navršava okruglu 50. godišnjicu, a priključit će mu se povjesničarka umjetnosti i kustosica Ivana Bago te povjesničar umjetnosti Jerko Denegri.

Riječka izložba nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika prilika je da saznate zašto je Trbuljak važan za lokalnu likovnu scenu u vrijeme stvaranja scene Novih umjetničkih praksi, i po čemu je njegov doprinos svjetskoj povijesti umjetnosti izniman.

 

Urednici knjige: Tevž Logar, Goran Trbuljak
Tekst: Goran Trbuljak
Grafički dizajn: Marino Krstačić-Furić & Ana Tomić
Postprodukcija: Miho Karolyi
Izdavač: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, 2019.