Rijeka 2020 – prezentacijski centar

10.3.–30.3.2016., Mali salon

Od 10. ožujka Mali Salon postaje informativno-prezentacijski centar riječke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Interaktivni postav izložbe su osmislili arhitekti Idis Turato i Ida Križaj Leko kako bi što bolje i kreativnije vizualizirali cijeli proces kandidature. Cjelokupan rad, osim finalne prijavne knjige, podrazumijeva i uvid u nastajanje koncepta kroz radne materijale (grafovi, brainstorm sastanci, mail prepiske…).

Interijer Malog Salona uvući će vas i provesti kroz knjigu i sve njene programske točke kao živo tkivo gdje će zidovi, stropovi i podovi pričati riječku EPK priču. Imat ćete priliku vidjeti analizu postojećeg stanja, ali i projekciju budućnosti u 2020. godinu.

Uz intenzivan vizualni i tekstualni materijal, moći ćete sjesti, odmoriti se, popiti kavu i razmijeniti mišljenja sa susjedima u ovom privremenom gradskom dnevnom boravku. U razdoblju trajanja izložbe moći ćete dobiti sve informacije o projektu i njegovom daljnjem razvoju tijekom organiziranih druženja s članovima tima i brojnim mikro eventima.

Izložba će ostati otvorena do kraja ožujka, a rezultati natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuju se 24. ožujka.

 

Radno vrijeme: svaki dan od 11 – 20 sati

Otvorenje: četvrtak, 10. 3. 2016. u 18 sati.