Radionice Plastostolica

11.1.–12.1.2020., RiUse centar

Kao nastavak projekta Kultura dopolavora čije su aktivnosti bile namijenjene starijim osobama, u siječnju 2020. najavljujemo radionicu popravka starih stolica uz pomoć reciklirane plastike.

I ova je radionica namijenjena osobama starijim od 54 godine, a održat će se 11. i 12. 1. 2020. od 10 do 13 sati u prostoru radione RiUse centra na adresi Delta 5.

Na radionici popravljanja starih stolica pomoću reciklirane plastike učit će se kako pripremiti stolice za renovaciju. Polaznici će se baviti različitim načinima na koje se stolice mogu “zakrpati” recikliranjem otpadne plastike i potom zaštiti za daljnju upotrebu. Učit će se kako sljubiti dva materijala, drvo i plastiku, te kako predmetima koji su bili namijenjeni za otpad vratiti staru funkciju i na taj način produžiti životni vijek.

Stolice izrađene na radionici odmah će dobiti i svoju funkciju – koristit će se u auli Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, kao dio nove opreme za druženje i boravljenje u prostoru.

Radionica je namijenjena za desetoro polaznika. Vodit će ju Tanja Blašković a kontakt za prijave za radionicu je katerina.jovanovic@mmsu.hr