Nadija Mustapić, Inkluzivna umjetnička praksa: The Moving Crew artist collective

30.3.2010. u 19h, MMSU

Predavanje o izazovima i uspjesima kolaborativne umjetničke prakse rada na umjetničkim projektima koji se ostvaruju isključivo kroz suradnju sa širom zajednicom.

Kroz izlaganje o vlastitom iskustvu rada u umjetničkom kolektivu The Moving Crew, umjetnica će govoriti o problematici i prednostima demokratskih načela kolaboracije.
Prezentirati će fotografsku i video dokumentaciju s umjetničkih akcija i događanja tog kolektiva te najaviti nadolazeći projekt koji će se u jednoj fazi krajem svibnja i u prvoj polovici lipnja dešavati u Rijeci, kako bi pozvala publiku na uključivanje u projekt.

Pozivamo vas na predavanje  i diskusiju.

Nadija Mustapić je interdisciplinarna vizualna umjetnica koja najčešće djeluje kroz formu video instalacije, ali njena praksa uključuje i rad u ostalim medijima poput dokumentarnog i eksperimentalnog filma, crteža, grafike, skulpture, performansa, te interdisciplinarne umjetničke projekte kroz višegodišnje djelovanje u umjetničkom kolektivu The Moving Crew.
Izlagala je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama.
Nagrađivana je stipendijama i nagradama.
Diplomirala je na Odsjeku likovnih umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci 1999. godine. Iste godine radi kao stipendist (internship) u Peggy Guggenheim Muzeju u Veneciji, a 2000. kao asistent grafike u venecijanskoj Scuoli Internazionale di Grafica. Poslijediplomski studij iz grafike i intermedijskih umjetnosti (MA diploma 2004., MFA diploma cum laude 2005.) pohađa u SAD-u na Sveučilištu u Iowi. Ondje predaje grafiku i crtanje. Od 2006. godine, je zaposlena na Katedri za grafiku pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (docent od 2010. godine). Na Odsjeku za intermediju Sveučilišta u Iowi zaposlena je kao koordinator projekta “Iowa Intermedia in Rijeka”/”Projekt Oko Sokolovo”.

Prezentacija je dio programa IDI VIDI, udruge A3, koji je sufinanciran sredstvima Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.

Organizacija: Udruga A3 i MMSU