Kuc, kuc, ima li koga?

28.3.2024. u 17h, Potok

Ovog četvrtka u 17 sati krećemo u obilazak muzejske zgrade, prolazeći aktualnu izložbu, ali prvenstveno samu zgradu. Kako je Muzej uselio u Benčić, što je bilo prije, a što slijedi – o svemu pričamo na vodstvu kroz “backstage” MMSU-a.
U našem pješačenju od kilometra otvaramo uređene i skrivene, često nezgrapne muzejske prostore, poput skladišta i stubišta i upoznajemo infrastrukturu koja je još uvijek u izgradnji. Govorimo o nekadašnjem stanaru zgrade, Tvornici Rikard Benčić, pokazujemo planove kako je muzejska zgrada zamišljena, ali i raskorake njenog svakodnevnog funkcioniranja. Svakog puta biramo novu putanju, muzejskoj zgradi prilazeći s leđa, iz dvorišta Art kvarta, upoznajući se tako i s prvim susjedima, Dječjom kućom i tvornicom PIK-a.
U, inače za posjetitelje zatvorenim prostorima ureda i depoa, susrećemo pojedine, rjeđe viđene radove iz fundusa. Do sada smo otkrili “Kozmičku figuru” Mile Kumbatović i “Tačkaricu” Koste Angelija Radovanija, pridružite nam se i otkrivajte s nama i dalje fundus MMSU-a.

Ovaj puta nas na neočekivanom mjestu čeka privremeni gost u fundusu! Oko ćemo baciti i na novu izložbu “Secundum minimum” Joška Eterovića!

Javite se na e.mail (ivana.golob-mihic@mmsu.hr) ili samo dođite kod Potoka gdje vas ovaj put čeka kustosica Ksenija Orelj.
________________________________________________________________________
Kuc, kuc, ima li koga? su vodstva koja se održavaju u posljednjem tjednu svakog mjeseca. Besplatna su i otvorena svima tko je zainteresiran za ugodno druženje uz razgovor o umjetnosti, arhitekturi i urbanizmu. Vidimo se!
Za naslovnu ilustraciju korištena fotografija Damira Žižića.

Kad: 28. 3. 2024. u 17.00

Gdje: Potok @ Art kvart Benčić

Tko: Ksenija Orelj