CRNA KOMORA

7.4.–30.4.2016., Mali salon

Izložba nastaje u produkciji Drugog mora i ljubljanske Aksiome, kao pokušaj poticanja rasprava o delikatnoj i često neugodnoj ulozi umjetnosti i mašte u eri masovnog nadzora, pri čemu se naglasak stavlja na mnogostruke poveznice između poststudijske umjetnosti, nezavisnih istraživanja i novih oblika političkog aktivizma u eri mreža.

Sadržavajući neke od najznačajnijih radova generacije umjetnika i aktivista koji osmišljavaju tehnološke i društvene taktike kako bi zavirili u suvremene fenomene nadzora i paranoje, izložba okuplja multimedijalna djela umjetnika i disidenta Ai Weiweia te hakera i bliskog povjerenika Edwarda Snowdena u aferi Wikileaks Jacoba Appelbauma, Oskarom nagrađene redateljice Laure Poitras, kolektiva Metahaven te umjetnika i aktivista Zacha Blasa, Jamesa Bridlea, Émilie Brout i Maxime Marion, Simona Dennyja, Jill Magid i Evana Rotha.

Kustosi izložbe su međunarodno priznati umjetnički dvojac Eva i Franco Mattes te istraživač i kustos Bani Brusadin, koji od 2003. godine upravljaju međunarodnim festivalom nekonvencionalnih umjetničkih formi i komunikacija The Influencers u Barceloni.
Kustos Bani Brusadin i umjetnici Evan Roth i James Bridle prisustvovat će otvorenju izložbe, koju je moguće besplatno posjetiti do 30. travnja 2016. godine.

 

Više o festivalu Moje, tvoje, naše i izložbi

otvorenje 7. travnja u  20 sati

Radno vrijeme: utorak – subota 11-20 sati / nedjelja 11-13 i 17-20 sati