Benilogija i Otisni “Pozdrav iz Benčića” – radionice projekta Risk Change na dječjem festival Tobogan

17.7.–19.7.2020., MMSU

Otisni Pozdrav iz Benčića

Kao dio projekta Risk Change pripremili smo dvije radionice za djecu koje će se održati u sklopu festivala Tobogan, a koji se u svojem četvrtom izdanju održava između 16. i 23. srpnja te ujedno najavljuje skorašnje otvorenje Dječje kuće.

Obje radionice će započeti šetnjom oko kompleksa Benčić uz priču o povijesti i budućnosti ovog lokaliteta i susjedstva. Trenutna gradilišta u Benčiću i njegovom susjedstvu možda nam ograničavaju kretanje tim područjem, ali ćemo s raznih sigurnih i udaljenih točaka promatrati migracije zemljanih i kamenih oblika, hrpice i grupice, potok i kanale.

 

Na radionici “Pozdrav iz Benčića” koja će se održati u petak 17.07. ćemo nakon šetnje kroz likovnu radionicu stvarati nove priče o Benčiću. Tko se sve skriva na gradilištu, gdje bi sve mogla biti ljuljačka, gdje je potok i kuda ćemo voziti bicikl pitanja su na koja ćemo odgovoriti izradom razglednica “Pozdrav iz Benčića” koristeći tehniku karton tiska.

 

Na radionici Benilogija koja će se održati u nedjelju 19.07. šetnja će nam biti polazište za obiteljsku radionicu na kojoj će se učiti kako napraviti kratku stop animaciju kolažirajući fotografije prostora gradilišta i njegove nove stvarne ili imaginarne stanovnike kroz crteže polaznika.

 

Radionice će voditi umjetnica Tanja Blašković i muzejska pedagoginja Ivana Lučić

 

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca:

Benilogija

Otisni “Pozdrav iz Benčića”

 

 

***

Risk Change (2016-2020) je umjetničko-interdisciplinarni četverogodišnji projekt koji je poduprla Europska unija, a na kojem partnerski surađuju Udruga za kulturu i edukaciju ACE Kibla iz Maribora, riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej savremene umetnosti Vojvodine iz Novog Sada, Centar za kulturu novih medija RIXC iz Rige, ustanova za digitalnu umjetnost i kulturu ZINC iz Marseillesa, Nacionalno i kapodistrijsko sveučilište u Ateni, Agencija za razmjenu suvremene umjetnosti ACAX iz Budimpešte, Fondacija za promociju socijalne inkluzije s Malte, X-OP iz Maribora i Takomat GmBH iz Kölna.