English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Izložba

Davor Sanvincenti

Traversing the Wilderness of Time and Media
22. 9. - 6. 10. 2015., Mali salon

otvorenje: utorak, 22. 9. u 20 sati

Looking over separate distances1.jpg

Skloni smo zaboraviti da Sunce na naša obrađena polja te na prerije i šume gleda bez razlike. Svi oni podjednako odražavaju i upijaju njegove zrake, a ona prva tvore tek sitan djelić velebne slike što je ono motri na svome dnevnom  putu. U njegovim je očima sva zemlja poput vrta jednako obrađena. (Henry David Thoreau)
 
Traversing the Wilderness of Time and Media putopis je posvećen anonimnim pejzažima, potraga za izgubljenim ili spotaknutim djelićima vremena, ali i vizualni esej koji zagovara imaginaciju, nježnost i toplinu kao principe osobnog pa onda i zajedničkog prostora. Priklanja se poetizaciji svakodnevice, njezinom zbiljskom sivilu usprkos. Šum vjetra u krajoliku... Odsjaji svjetla u blizini jezera... Zvuk ranog mraza ili uporne studeni.

Možda taj minimum ponuđene senzacije služi tome kako bi se onaj tko je doživljava umirio, utišao i izoštrio na isto takvu svoju najfiniju moguću razinu percepcije. Utišavanjem vlastitih misli, osjetit ćemo na kraju najviše sebe same. (Evelina Turković) A možda se toga i najviše bojimo? Moć samozavaravanja tu kao da promašuje cilj. Neizvjesnost i nesigurnost modernih vremena ne pokazuje se negdje izvan nas, nego u nama. Iako naoko proturječno, tu bi mogla biti i točka obrata. Prizivajući Thoreaua, to je svjesno kretanje rubnim prostorom povijesti kada se mitovi tehnološkog progresa i neprekidnog rasta ubrzano urušavaju. To je priznanje zuba vremena, ali i vrijeme ispunjeno lucidnošću.

Biografija:
Davor Sanvincenti / r.1979/ multimedijalni je umjetnik. Intenzivno se bavi područjem fenomenologije audiovizualnog i antropologijom vizualne kulture, fokusirajući se na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Njegovo se umjetničko djelovanje grana u razne medije: film i video, fotografija, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualni performansi. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva.
Dobitnik je više nagrada među kojima Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina te T-HT Nagrade u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb (2008).
Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima: Centre Georges Pompidou, Paris; ZKM, Karlsruhe; UniversalMuseum Joanneum, Graz; Lincoln Center, New York; Museo de Arte Contemporaneo, Oaxaca; FRAC Pays de la Loire, Carquefou; Camera Austria, Graz; MSU, Zagreb; La Triennale, Milano; Filmoteca Española, Madrid;  Glassbox, Paris; Haus der Kulturen der Welt, Berlin.

Kustosica: Ksenija Orelj

Foto: Looking over separate distances, multimedijalna instalacija, 2014.

Podrška: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

mk.jpg

 

 

Powered by iSite