English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
Smuggling Anthologies

Predstavljanje čitanke Antologije krijumčarenja / The Smuggling Anthologies Reader

SA reader.jpg


Pozivamo Vas na svečano zatvaranje dvogodišnjeg EU projekta Smuggling Anthologies uz prezentaciju završne publikacije projekta Smuggling Anthologies Reader.

Projekt Antologije krijumčarenja odvijao se tijekom dvije godine (2013.-2015.) kao kombinacija izložbi, simpozija, istraživanja i pratećih programa. Održavao se sukcesivno, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, Mestnom muzeju Idrija, i Trieste Contemporanea. Četrdesetak umjetnika, povjesničara, etnologa i arhitekata bavilo se krijumčarenjem kao jednom od glavnih ekonomskih metoda preživljavanja u svijetu, s naglaskom na tradiciji ove nelegalne ekonomije na sjecištu mediteransko-alpske, slavenske i talijanske kulture.
Oslanjajući se na interdisciplinarni pristup temi, kroz tri bogato ilustrirana poglavlja, čitanka Antologije krijumčarenja predstavlja nekoliko temeljenih okosnica radova i teorijskih tekstova, uzimajući u obzir povijesni kontekst i pisane izvore, osobna svjedočanstva i umjetničku produkciju.

Knjigu će predstaviti Ana Peraica (glavna urednica), kustosice Sabina Salamon, Marija Terpin Mlinar , Giuliana Carbi i grafički dizajner Željko Serdarević. Na predstavljanju će ujedno biti dodijeljena i nagrada za najbolji dokumentarni video projekta. Nakon predstavljanja knjige pridružite nam se druženju uz zakusku i glazbeni performans riječkog glazbenika Marina Alvira.

Čitanka Antologije krijumčarenja / Smuggling Anthologies Reader dostupan je za pregled i skidanje OVDJE.

DOWNLOAD (pdf, 15 mb)

kultura logo.jpg

“With the support of the Culture Programme of the European Union”

Powered by iSite