English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
DIPLOMIRANI GLEDATELJ predstavlja:

VIJEĆE MLADIH BENČIĆ

Radionica "Iza kulisa"

22.11 od 9.00 do 15.00
HNK Ivana pl. Zajca

 

HNK.jpg VMB.jpg

 

Četvrta u ciklusu radionica "Vijeća mladih Benčić" je nastala u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca u sklopu programa "Diplomirani gledatelj". Posvećena je trenutnim promjenama koje zahvaćaju HNK te općenito važnosti uloge kazališta kao komentatora društva, edukatora i poticaja na proaktivno djelovanje pojedinca. Cilj radionica jest osvijestiti djeci i mladima dubinu i slojevitost uloga kazališta koje se kriju iza kulisa na zabavan i zanimljiv način. Želja nam je i otkriti djeci što se događa na ostalim mjestima u kazalištu, iza pozornice, na probama, u garderobama, u radionama, te koji procesi prethode stvaranju krajnjeg produkta kojeg većina ima priliku vidjeti tek iz gledališta. Također, kvalitetno provedenim vremenom u kazalištu želimo pomoći djeci da razviju osobnu vezu s kazalištem kao mjestom u kojem su dobrodošli, kojeg poznaju i u kojeg se žele vraćati.

Radionica će se održati u subotu, 22.11 od 9.00 do 15.00 s pauzom za ručak. Okupit ćemo se u 9.00 ispred službenog ulaza HNK. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 7 do 13 godina.

Sudjeluju: glumac Jasmin Mekić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović,
inspicijentica Jolanda Pahor, te dramaturginje Nataša Antulov i Mila Pavićević.
Moderatorice su Natali Bosić i Ivana Golob.
Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto putem email.
diplomirani.gledatelj@gmail.com ili na broj telefona: 0911555165.

Misija projekta "Vijeća mladih Benčić" je suradnja i osnaženje djece kako bi učila, utjecala, kreirala i doživjela različite oblike umjetnosti i kulture u svojem gradu.
"Vijeće mladih Benčić" nasljednik je projekta „Preuzmimo Benčić“ koji je osmišljen i izveden od strane kanadske umjetnice Althee Thauberger. Vijeće mladih Benčić iskoristiti će energiju i zalaganje za lokalitet Benčić tijekom prošlog projekta kako bi se nastavila izgradnja odnosa između mladih, povijesti, samog lokaliteta i institucija koje će se useliti tamo kroz nekoliko godina. Naš cilj je podignuti svijest djece o povijesti njihovog grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost, te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada. Istovremeno dajemo im priliku za upoznavanje različitih oblika umjetnosti, za uključivanje u rad kulturnih institucija i korištenje njihovih resursa te za uključivanje njihovih mišljenja i interesa u kulturnu dinamiku grada.

"Vijeće mladih Benčić" projekt je Musagetesa, internaconalne organizacije koja umjetnost čini centralnijom i značajnijom u životima ljudi, u našim zajednicama i društvima, i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Powered by iSite