English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Art in the Twenty-First Century

art21.jpg

ART21 - Art in the Twenty-First Century, Season 7

Umjetnici: Tania Bruguera, Abraham Cruzvillegas, Leonardo Drew, Omer Fast, Thomas Hirschhorn, Elliott Hundley, Katharina Grosse, Graciela Iturbide, Joan Jonas, Wolfgang Laib, Trevor Paglen i Arlene Shechet

Epizode:
Investigation, MMSU, srijeda, 22. 10. 2014. u 19:00
Secrets, MMSU, srijeda, 29. 10. 2014. u 19:00
Legacy, MMSU, srijeda, 5. 11. 2014. u 19:00
Fiction, MMSU, srijeda, 12. 11. 2014. u 19:00


Sedma sezona dokumentarne serije  ART21- Art in the Twenty-First Century predstavlja profile dvanaest suvremenih umjetnika iz Sjedinjenih Država, Europe i Latinske Amerike.
Snimljeni na različitim lokacijama, u javnom stambenom projektu u Bronxu, kraj  vojnog poligona za testiranje  u pustinji Nevade, na jazz festivalu u Švedskoj ili u aktivističkoj četvrti u Mexicu, umjetnici otkrivaju intimne i osobne spoznaje o vlastitom životu i kreativnom procesu.
Kao i u prošlim sezonama, svaka od četiri jednosatne epizode organizirana je na temu koja povezuje umjetnike koji rade u posve različitim medijima.

Društveno i politički angažirana umjetnost naglašena je u sedmoj sezoni serije  Art21 kroz profile i djelovanje švicarskog umjetnika Thomasa Hirschhorna, kubanske umjetnice Tanie Bruguera, Omera Fasta i Trevora Paglena.
Uz Taniu Bruguera, sedma sezona uključuje još dva umjetnika iz Latinske Amerike. Fotografkinja Graciela Iturbide i Abraham Cruzvillegas iz Mexico Cityja, referiraju se u svojim radovima na kulturno nasljeđe i suvremenost sredine u kojima žive i djeluju.
Obiteljska povijest i mladenačka iskustva određuju neke od elemenata radova Leonarda Drewa, Wolfganga Laiba i Elliotta Hundleya.
Formalno eksperimentiranje ponovljena je tema u sedmoj sezoni serije. Za nju se vezuju radovi u velikom mjerilu njemačke umjetnice Katharine Grosse te američke umjetnice Joan Jonas, pionirke performansa i video arta, odabrane za predstavnicu Sjedinjenih Država na Venecijanskom Biennalu 2015. Arlene Shechet, prva umjetnica keramičarka do sada predstavljena u seriji, istražuje mogućnosti oblikovanja u glini i načine na koji se tradicionalno izrađuju predmeti od keramike i porculana.

Premijerne projekcije novih epizoda sedme sezone dokumentarne serije  ART21 Art in the Twenty-First Century  u Muzeju moderne i suvremen umjetnosti u Rijeci,  dio su međunarodnog programa Art21 Access '14, organiziranog u partnerstvu MMSU-a i neprofitne organizacije  Art21 iz New Yorka.

art21logo.jpg

ART21 je vodeća neprofitna globalna organizacija na području umjetničke edukacije, koja producira filmove o današnjim vizualnim umjetnicima i edukativne programe koji potiču kreativnost širom svijeta.
Hvaljena za svoju seriju ART21 - Art in the Twenty-First Century, produciranu za televiziju PBS i nagrađenu nagradom Peabody, organizacija ART21 koristi moć digitalnih medija kako bi za  suvremenu umjetnost, umjetnike i njihove kreativne procese zainteresirala milione ljudi svih uzrasta.
Uz televizijsku seriju Art in the Twenty-First Century, ART21 producira online filmske serije ART21 New York Close Up, ART21 Exclusive i ART21 Artist to Artist, kao i druge edukativne programe.

www.art21.org     
www.pbs.org/art21

Foto: 
Katharina Grosse, One Floor Up More Highly, 2010. Soil, wood, acrylic, styrofoam, clothing, acrylic on glass fiber reinforced plastic; 780 x 1680 x 8260 cm. Installation view: MASS MocA, North Adams, MA. Photo: Art Evans. Courtesy the artist. © Katharina Grosse and VG Bild-Kunst Bonn.

Powered by iSite