English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
Musagetes


Rijeka: Obećanje Grada

MMSU, 26. 4. 2014.


obećanjeGrada.jpg

Obećanje Grada pronaći ćemo ukliješteno u kamenom prijevoju, na mjestu gdje se Istarski poluotok dodiruje sa sjevernojadranskom obalom. Ovo je Rijeka, grad bogate kulturne prošlosti, istovremeno svjestan novih ritmova tranzicije. Godine 2010., kanadska fondacija Musagetes okupila je lokalne i međunarodne umjetnike, kulturne djelatnike, kreatore politika i donositelje odluka te stručnjake na Međunarodnom cafeu u Rijeci, na razgovoru o Gradu i istraživanjima Grada. Nakon četiri godine zajedničkog sukreiranja umjetničkih programa sa zajednicom, ponovno se sastajemo od 25. do 26. travnja 2014. godine kako bismo promislili što smo usvojili te stvorili predodžbu o novim mogućnostima za budućnost Grada. Kroz formalne i neformalne razgovore, projekciju filma, šetnju Gradom i zajednička javna čitanja istražit ćemo različite mogućnosti na koje umjetnost i arhitektura mogu preobraziti Grad.
Pozivamo Riječane da nam se pridruže 26. travnja 2014. godine i svojim opažanjima, razmišljanjima, idejama i prijedlozima doprinesu zajedničkom nastavku dijaloga o tome kako omogućiti umjetnosti veću ulogu i važnije mjesto u životima ljudi, naše lokalne zajednice i našeg društva.

Program u MMSU, subota, 26. 4. 2014.:

13:00 - 14:30
Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Promocija knjige
Knjiga je rezultat prethodnih projekata provedenih u Rijeci te predstavlja rezultate studentskih arhitektonskih radionica i njihove prijedloge arhitektonskih i urbanističkih rješenja za područje riječkog lukobrana, područja uz Rječinu i područje Delte, kao i dokumentaciju o umjetničkim projektima Matthewa Mazzotte i Laetitie Sonami.

14:30 - 16:30
Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Dijalog o značaju umjetnosti u lokalnoj zajednici
Pridružite nam se u razgovoru o važnosti koju umjetnost zauzima u našim životima, osobnim i kolektivnim. Promislimo zajednički odgovore na pitanja: Što Riječani pronalaze u umjetničkim iskustvima: u susretu s umjetnošću, sudjelovanjem u umjetničkim projektima, stvaranju umjetnosti? Ima li umjetnost središnje mjesto i značaj u životima Riječana? Koje mogućnosti možemo osmisliti za budućnost lokalne zajednice i Grada?

Više

Foto: Althea Thauberger, Preuzmimo Benčić, 2014.

Powered by iSite